De mooiste koninklijke verhalen

Voor kinderen die interesse tonen in het Koningshuis en warm worden van spannende verhalen over prinsen, prinsessen, koningen, ridders en draken, zijn kinderboeken met de mooiste koninklijke verhalen bij uitstek de beste boeken die je voor je kindje kunt kopen. Het is geweldig om samen met je kind te genieten van leuke en spannende avonturen. Of je nu samen een boekje leest of wanneer je uit het kinderboek voorleest. Daarom zetten we in onze blog de kinderboeken met de mooiste koninklijke verhalen voor je op een rijtje.

Hoe maak je de beste keuze?

Voordat we meer vertellen over kinderboeken met de mooiste koninklijke verhalen is het goed om iets te vertellen over hoe je de beste keuze maakt. Hoe weet je namelijk zeker dat het kinderboek waaruit je wilt voorlezen wel voor jouw kind geschikt is? Kinderboeken worden vaak geclassificeerd en daarom is het niet heel moeilijk om een boek te vinden dat voor de leeftijdscategorie van jouw kind geschikt is. Maar je moet er ook opletten dat het boek wel aansluit bij zijn of haar emotionele ontwikkelingen en op het leesniveau.

Door veel boeken samen met je kind te lezen leer je meer over zijn of haar interesses en e je krijgt een goed beeld welke verhalen te eenvoudig of te moeilijk zijn. Je leert ook meer over de emotionele ontwikkelingen van jouw kind en op die manier krijg je steeds beter in de gaten welke boeken wel of niet geschikt zijn. Het kan ook zeker geen kwaad om de hulp van andere ouders en leerkrachten in te schakelen, omdat zij met hun ervaringen en omgang met jouw kind precies weten hoe hij of zij ervoor staat.

Welke kinderboeken met de mooiste koninklijke verhalen zijn de beste keuze?

Om je op weg te helpen hebben wij een selectie gemaakt van kinderboeken met de leukste, spannendste en mooiste koninklijke verhalen. Die niet alleen vermakelijk, maar ook leerzaam zijn. De lijst is samengesteld op basis van de populariteit van de boeken en op de beoordelingen van andere lezers. Daarnaast kijken wij ook altijd kritisch naar de kwaliteit van het boek.

Feestmaal voor de Koning

Het prentenboek Feestmaal voor de Koning is geschikt voor kinderen tussen de 3 en 2 jaar oud en is een ontzettend geestig boek dat door auteur Marlies Verhelst is geschreven. Het verhaal gaat over de vogelspin die voor Koning Leeuw een verrukkelijke taart heeft gebakken. Maar als hij zich even omdraait en weer kijkt, ziet hij dat er een stuk van de taart is verdwenen. Vogelspin is woest en wil weten wie er van de taart heeft gesnoept!

De Koning en de kip

Catharina Valckx schreef het geestige prentenboek De Koning en de kip waarin vijf verhalen over de Koning en de kip zijn gebundeld. Het boek bevat leuke thema’s en vertelt hoe de vriendschap tussen de Koning en de kip is ontstaan. Voor zowel de jongste als ouderen is dit boek enorm leuk om te lezen. Ondanks dat het kinderboekje officieel voor kinderen in de leeftijdscategorie 4 tot 6 jaar oud geschikt is.

Wie is de Koning?

Wie is de Koning? is een leuk voorleesboek dat geschreven is door auteur Beverly Naidoo. Het kinderboekje is geschikt voor de leeftijdscategorie 4 tot 8 jaar en bevat kleurrijke illustraties. Wie is de Koning? gaat over welke dier nu echt de koning van de rimboe is. In 10 leuke verhaaltjes leren kinderen alles over de dieren die in Afrika leven.

De Sprookjeskoningin

De Sprookjeskoningin is een mooie verhalenbundel dat door auteur Ad Grooten werd geschreven. In dit boek staat nieuwe sprookjes in een klassieke traditie en veel bekende personages uit het klassieke Koninkrijk ontbreken niet. Van mooie prinsessen tot aan vuurspuwende draken en van geniepige trollen tot aan dappere ridders! De Sprookjeskoningin is geschikt voor jonge lezers in de leeftijdscategorie 5 tot 12 jaar oud.

Lodewijk I, Koning der Schapen

Olivier Tallec schreef het ietwat komische kinderboek Lodewijk I, Koning der Schapen. Dat geschikt is voor kinderen tot 6 jaar oud. Het verhaal gaat over een schaap die Koning wordt. Op een dag waait er een blauw kroon in de wei aan. Wanneer een schaap in de wei de kroon opzet voelt hij zich direct bijzonder. Vanaf dat moment noemt hij zichzelf Lodewijk I, Koning der Schapen en hij neemt zijn taken als Koning enorm serieus! Hij spreekt zijn onderdanen toe en laat ze in de pas lopen, maar voor hoe lang kan dat goed gaan?

De ring van Koning Solomo

De Ring van Koning Solomo is een geestig en spannend kinderboek dat geschreven is door auteur Lida Dijkstra. Het kinderboek is geschikt voor kinderen in de leeftijdscategorie 7 tot en met 9 jaar en oud en gaat over de wijze Koning Solomo. Die met zijn magische ring over het Koninkrijk kan heersen en met engelen kan praten. Maar als hij op een dag de ring kwijt raakt, verandert zijn gedrag! Een weesjongen die in het paleis werkt is vastberaden om het mysterie rondom de ring van Koning Solomo te ontrafelen.

Koning Arthur

Voor iets oudere kinderen in de leeftijdscategorie 8 en 9 jaar is Koning Arthur een uitstekend kinderboek. Het legendarische verhaal werd door auteur Marc Veerkamp herschreven, maar iedereen kent in grote lijnen het verhaal wel. Over schildknaap Arthur die op een dag de betoverde zwaard uit de steen trekt en zichzelf de Koning van Engeland mag noemen. En met hulp van tovenaar Merlijn kan Arthur weleens de grootste koning te allen tijde worden!

Koning van Katoren

Het kinderboek Koning van Katoren is een bekend kinderboek dat in de jaren ‘70 voor het eerst werd gedrukt. Het is een avontuurlijke kinderboek dat geschikt is voor lezers van 10 jaar of ouder. Het boek over de avonturen van de 17-jarige Tracht is geschreven door de bekende kinderboekenschrijver Jan Terlouw is bij verre het populairste boek dat hij schreef. Tracht moet in de Koning van Katoren 7 belangrijke opdrachten voltooien om de Koning van Katoren te worden.

De vriend van de Koning

Rianne Lampers schreef het avontuurlijke kinderboek De vriend van de Koning dat voor kinderen van 10 jaar en ouder geschikt. Het verhaal gaat over Llewellyn, de oudste zoon van Koning Gwynedd die op een dag de bewusteloze man vindt. Wanneer de bewusteloze man ontwaakt en in het Koninkrijk verblijft, ontdekt Llewellyn hoe bijzonder hij is. Maar wie is hij en waarom zijn de mensen in het Koninkrijk zo geïnteresseerd in hem?

De Brief voor de Koning

Tonke Dragt schreef het immens populaire kinderboek De Brief voor de Koning. Dat in meer dan 30 verschillende talen is verschenen en ook meerdere keren is verfilmd. Het boek is geschikt voor kinderen in de leeftijdscategorie 10 tot 12 jaar oud. Het verhaal gaat over een aankomende ridder die voor de lastigste keuze in zijn leven staat. Hij krijgt de geheime opdracht om een brief aan de Koning te bezorgen, maar om dat te kunnen doen moet hij wel zijn huis en zijn dromen laten varen.

Voor welke kinderen zijn deze boeken geschikt?

Kinderen met een fascinatie voor het Koninkrijk en die dol zijn op verhalen over prinsessen, prinsen, ridders en draken, zijn kinderboeken met de mooiste Koninklijke verhalen een perfecte keuze. Een groot deel van deze boeken kunnen ook als fantasieboeken worden bestempeld en het geeft kinderen de mogelijkheid om even heerlijk weg te dromen naar een compleet andere wereld. Of het boek ook echt voor jouw kind geschikt is hangt af van voor welke leeftijdscategorie het boek waaruit je wilt voorlezen geschikt is.

Waarom een kinderboek met de mooiste Koninklijke verhalen lezen?

Boeken met fantasieverhalen stimuleren ook de fantasie van het kind en ze leren nieuwe woorden kennen. Kinderen komen ook met een spannend en/of leuk avontuur meer te weten over hoe het Koninkrijk werkt en hoe Koninkrijken in het verleden werden geregeerd. Kinderboeken met de mooiste Koninklijke verhalen zijn dan ook leerzaam terwijl ze ook ontzettend vermakelijk zijn.

Samen een spannend avonturen lezen of uit een boek met een leuk avontuur voorlezen zorgt ook voor een mooi moment met je kind. Nog even een hoofdstuk lezen vlak voor het slapen gaan is een moment waar jouw kindje naar uitkijkt en jullie kunnen samen even genieten van het leuke, spannende of mooie avontuur dat in het boek staat. Terwijl in de regel de betoverende illustraties van dergelijke kinderboeken goed tot de verbeelding spreken. Dat zorgt er niet alleen voor dat jouw kindje zijn concentratievermogen ontwikkelt, maar hij kan ook nog iets van leren van de dappere en leuke verhaaltjes die in de boeken staan.