Voorleesboek

Ben je op zoek naar een mooi voorleesboek? Wil je jouw kind spannende verhalen vertellen en ben je op zoek naar een manier om de ontwikkeling van jouw kind te stimuleren? Bij Boekskes hebben wij een mooi assortiment van de leukste voorleesboeken.

En met een abonnement op Boekskes ontvang je iedere maand de mooiste en spannendste en leukste voorleesboeken. Vind je eens per maand te veel? Dan is dat geen probleem, want in jouw account kun je kiezen voor een abonnement waarbij je iedere maand, per 2 maanden, per 3 maanden of per 4 maanden een pakket met nieuwe voorleesboeken ontvangt.

Wat maakt een boek tot een goed voorleesboek?

Wat zijn goede voorleesboeken? Die vraag is simpel te beantwoorden, want zowel de ouder als het kind beleven een hoop plezier aan het voorleesboek. Je geniet samen van het verhaal en het kind steekt er ook veel van op. Het stimuleert het concentratievermogen van het kind en het leert de taalontwikkeling. Daarnaast creëert een goed voorleesboek een fijn en ontspannend moment tussen ouder en kind. Terwijl de ouder het stiekem ook wel leuk vindt om de kleurrijke personages in het boek van gekke stemmetjes te voorzien. Je kind vindt het in ieder geval fantastisch als papa of mama een vreemd stemmetje opzet.

Afgestemd op de interesses van het kind

Een goed voorleesboek bevat wel een verhaal of een sprookje dat op de interesses van het kind is afgestemd. Je wilt immers dat het kind geconcentreerd naar je luistert en ook van het voorleesboek geniet. Het heeft immers weinig zin om een verhaal over boerderijdieren te vertellen als je kind daar totaal geen interesse in heeft.

Op speelse wijze leren

Voorleesboeken zijn niet alleen boeken die spannende verhalen vertellen, maar ook gemaakt zijn zodat het kind er iets van leert. Het is bewezen dat voorlezen de ontwikkelingen van het kind stimuleert. Ze leren zich beter concentreren, ze leren de Nederlandse taal en ze leren omgaan met verschillende soorten emoties. Het is ook een feit dat kinderen die voorgelezen worden zich sneller ontwikkelen en een voorsprong op hun leeftijds- en klasgenootjes kunnen nemen.

Een voorleesboek dat leuk is en leuk blijft

Een goed voorleesboek is ook een boek dat leuk is en leuk blijft. Zowel voor de ouder als het kind. De ouder moet het leuk vinden om het verhaal telkens opnieuw te vertellen en wees ervan bewust dat dit haast onvermijdelijk is. Zeker wanneer kinderen de leeftijd bereiken dat ze zelf een boek mogen kiezen waar ze uit voorgelezen willen worden. Ze kiezen vrijwel altijd hetzelfde boek. Als ouder moet het dus wel een heel leuk boek zijn om dit met enthousiasme te kunnen vertellen. Vaak helpt het wel mee dat het boek veel humor bevat en dat er genoeg personages zijn die je met een stemmetje kunt nadoen. Ook kinderen genieten hier volop van!

Voorleesboeken voor alle leeftijden

Voorleesboeken zijn er voor alle leeftijden en het is bewezen dat je nooit te vroeg kunt beginnen met voorlezen. Kinderen die op jonge leeftijd al kennismaken met boeken en zich laten voorlezen, ontwikkelen ze zich veel sneller dan leeftijdsgenootjes die minder vaak of zelfs helemaal niet worden voorgelezen. Zelfs baby’s beleven een hoop plezier aan het voorlezen. Op een zeer jonge leeftijd leren ze wat een boek is en met speciale boeken voor baby’s kan het kind ook interactie met het boek hebben. Door bijvoorbeeld knopjes in te drukken om een geluid te laten afspelen of door objecten en afbeeldingen te zien en aan te raken.

Leeftijdscategorie 0 tot en met 3 jaar oud

Je baby en/of peuter heeft nog niet de mogelijkheid om een boek zelf te lezen, maar je kunt wel voorlezen. Voor baby’s zijn er speciale boeken die uit plaatjes bestaan en zo leert het kindje al op zeer jonge leeftijd wat een boek is en hoe dat aanvoelt. Door de interactie met het boek kunnen ze geluiden, klanken en kleuren herkennen. Peuters die echt een verhaaltje krijgen voorgelezen leren al de basiswoorden en ze kunnen op latere leeftijd veel sneller een stap maken naar een uitgebreidere woordenschat.

Leeftijdscategorie 4 tot 6 jaar oud

Kinderen van 4 tot 6 jaar oud maken in de kleuterklas voor het eerst kennis met woorden. Op een spelende wijze leren ze al een goede basis en worden ze klaargestoomd voor de derde groep. Waarin het lezen van zowel moeilijkere woorden als complete zinnen verder wordt ontwikkeld. Om die ontwikkeling te versterken is het voorlezen van boeken een goede methode om het kind op het gebied van taal te ontwikkelen. Het komt ook steeds vaker voor dat kinderen al kunnen lezen voordat ze in groep 3 zitten.

Leeftijdscategorie 6 tot 7 jaar oud

In groep 3 begint voor kinderen het begrijpend lezen van complete zinnen en verhalen pas echt en ze worden klaargestoomd om in hogere klassen belangrijke lesstof te lezen. Daarom is het ook belangrijk om vanaf deze leeftijd het kind te stimuleren om zelf een kinderboek te lezen. Of dat je vaste momenten plant om samen met je kind een aantal bladzijden te lezen. Dat houdt niet in dat je hoeft te stoppen met voorlezen, want voorlezen biedt nog steeds een hoop voordelen, zoals dat belangrijke ontspanningsmoment tussen ouder en kind.

Hoe kies je het juiste voorleesboek?

Als ouder kun je zelf het beste inschatten of een boek voor jouw kind wel of niet geschikt is. Maar in de regel worden boeken geclassificeerd. De leeftijdsaanduiding geeft een indicatie voor welke leeftijden het boek geschikt is. Maar er zijn meer zaken waar je op kunt letten als je uit een voorleesboek gaat voorlezen.

Verdiepen in de interesses van het kind

Als ouder verdiep je jezelf in de interesses van het kind. Als je weet dat jouw zoontje of dochtertje helemaal wild is van prinsessen, draken en ridders kun je op zoek gaan naar een mooi voorleesboek met verhalen over deze personages. Of als je kind gek is op Disney kun je op zoek gaan naar Disney voorleesboeken. Zo weet je ook zeker dat je vanaf het eerste moment dat je begint voor te lezen de interesse van het kind vasthoudt. En het helpt ook om het concentratievermogen van het kind verder te ontwikkelen.

Interesse tonen tijdens het voorlezen

Tijdens het voorlezen kun je interesse tonen in hoe je kind op het verhaal reageert. De lichaamstaal en de mimiek zeggen veel over of een kind het leuk, eng of spannend vindt. Vervolgens kun je zelf bepalen of het boek misschien nog niet geschikt is. Of dat het voorleesboek juist de kans heeft om een favoriet te worden. Het is ook goed om vragen te stellen aan je kind. Zo ontstaat er een interactie en kun je samen het voorleesboek bespreken. Op die manier leer je ook veel meer over jouw kind.

Maandelijkse de leukste voorleesboeken op de mat

Wil jij ook maandelijks de leukste voorleesboeken op de mat? Registreer dan een account en kies voor één van onze aantrekkelijke abonnement. Je kunt zelf een keuze maken uit de verschillende pakketten die wij aanbieden en in welke frequentie je de voorleesboeken ontvangt. En je zit nergens aan vast, want je kunt via het account altijd direct opzeggen.

Waarom kiezen voor de voorleesboeken van Boekskes?

Wil jij iedere maand een mooi voorleesboek aan jouw kind voorlezen of de spannendste verhalen vertellen? Of wil je simpelweg meer keuze in voorleesboeken om jouw kind kennis te laten maken met verschillende onderwerpen, werelden en personages? Kies dan voor een Boekskes abonnement! Want met een Boekskes abonnement krijg je iedere maand een pakket met voorleesboeken gratis thuisgestuurd!

Afgestemd op interesses en leeftijd

In je account kun je de gegevens van je kind of kinderen invullen en de selectie van voorleesboeken die wij maken worden gebaseerd op de interesses van het kind en natuurlijk de leeftijden. Zo ontvang je altijd een pakket met voorleesboeken dat voor jouw kind geschikt is. Je kunt tot wel drie verschillende profielen aanmaken en dat is zeker handig als je meerdere kinderen in verschillende leeftijdscategorieën hebt.

Frequentie aanpassen

Vind je vier boeken per maand te veel van het goede? Dan kun je heel eenvoudig via jouw account de frequentie aanpassen. Zo kun je kiezen om per maand, 2, 3 of 4 maanden een pakket te ontvangen.

Boeken worden gratis verstuurd

Ondanks dat je wel voor het abonnement betaalt, betaal je niets voor het verzenden. De verzendkosten van de boekenpakketten zijn gratis. Ben je klaar met het voorleesboek en wil je weten hoe je deze retourneert? Dat is nergens voor nodig, want de boeken die je van ons ontvangt mag je altijd houden! Wel zo leuk ook als het voorleesboek een favoriet van je kind wordt en hij of zij dit boek vaker wilt lezen.

Maak je kind blij!

Nu is een structureel voorleesmoment al iets waar je kind graag naar uitkijkt, maar het is ook leuk als je kind iedere maand bij de brievenbus wacht op een nieuw pakket met voorleesboeken dat onderweg is. En wanneer de voorleesboeken geleverd worden zie je ze al glunderen van geluk! Zeker wanneer het ook nog eens de leukste voorleesboeken zijn.