Prentenboeken

Ben je op zoek naar leuke prentenboeken? Wil je jouw kind op een leuke manier kennis laten maken met boeken en zijn of haar ontwikkeling stimuleren? Dan is er goed nieuws, want bij Boekskes hebben wij een mooie assortiment van de leukste prentenboeken! Wanneer je een abonnement bij ons afsluit ontvang je iedere maand een pakket met de leukste prentenboeken. Je kunt een gratis account registreren en een abonnement kiezen dat bij jou en jouw kindje past. Je kunt ook heel eenvoudig de frequentie aanpassen als je eens per maand teveel vindt.

Wat maakt een boek tot een goed en mooi prentenboek?

Wat zijn goede prentenboeken? Dat is een goede vraag die ook eenvoudig te beantwoorden is. Een goed prentenboek is vooral stevig. Een stevige uitgave of extra stevige uitgave zorgen er voor dat jouw kindje lang van het kinderboek kan genieten. Daarnaast is een prachtige gebonden kartonboek een aanwinst voor in de boekenkast. Maar boven moet het boek leuk en leerzaam zijn. Zodat zowel jij als jouw kindje er volop van kunnen genieten. Prentenboeken creëren ook mooi momenten voor ouder en kind. Vlak voor het slapen gaan of gewoon tussendoor.

Op spelende wijze leren

Prentenboeken zijn vooral handig om kinderen op een spelende wijze kennis te laten maken met een boek en ze kunnen ook leren lezen en uiteindelijk schrijven. Het is bewezen dat je niet te vroeg met boeken lezen en voorlezen kunt beginnen, want dit stimuleert de ontwikkelingen van een kind enorm. En daar hebben ze op een latere leeftijd alleen maar profijt van!

Afstemmen op de interesses van jouw kind

Peuters hebben uiteenlopende interesses en het is belangrijk om een prentenboek uit te zoeken dat bij de interesses van jouw kind aansluit. Zo weet je zeker dat het kind geconcentreerd met het boekje aan de slag gaat en dat het boek regelmatig gelezen wordt. Als je geen goed beeld hebt bij welk kinderboek het beste bij jouw kindje past, kun je altijd kiezen voor het prentenboek van het jaar. Het prentenboekje heeft zich bewezen en wordt door veel ouders aangeschaft. De kans is groot dat jouw kindje hier ook van geniet.

Verschillende onderwerpen

Prentenboeken zijn er met verschillende onderwerpen. In de boeken die verkrijgbaar zijn is er een ruime keuze in thema’s en onderwerpen. Ga je voor een leuk prentenboek vol met sprookjes of kies je eerder voor een kartonboekje dat over paarden gaat? Of misschien is je kindje wel dol op leuke monsters of wil hij meer leren over vogels. Of wil je juist een prentenboekje dat het kind leert hoe je vriendjes maakt of zoek je een prentenboek vol met avonturen en ridders? De keuze is reuze!

Prentenboeken met mooie illustraties

Bij het kiezen van een prentenboek is het van groot belang dat het kinderboek ook mooie illustraties heeft. Zo heeft ieder prentenboek zijn eigen tekenstijl en het is afhankelijk van het kindje of de mooie tekeningen hun aanspreken. Denk aan leuke kinderboekjes zoals Peppa Pig en de reeks Baby ziet. Mooie illustraties helpen om kinderen te vermaken terwijl ze ook nog de kleurrijke tekeningen koppelen aan de woordjes. En dat helpt bij het ontwikkelen van de woordenschat.

Tijdloze klassiekers

Als je veilige keuzes wilt maken is het slim om voor tijdloze klassiekers te kiezen. Die al jarenlang worden herdrukt. Denk dan aan klassiekers zoals Rupsje Nooitgenoeg, Jip & Janneke en Nijntje. Of kies voor de boekjes met de rode kater Dikkie Dik in de hoofdrol! Je zult deze personages vast wel herkennen uit jouw eigen jeugd en hoe leuk is het om jouw kindje op te voeden met de leuke verhalen in de prentenboeken waarmee je zelf bent opgegroeid!

 

Bekende auteurs

Tijdloze klassiekers zijn door bekende auteurs geschreven. Denk aan de boeken van Dick Bruna, Annie M.G. Schmidt en Charlotte Dematons. Dick Bruna schreef veel kinderboeken, zoals Nijntje terwijl Charlotte Dematons al tientallen verhaaltjes heeft geïllustreerd. Denk aan bekende titels, zoals Alfabet, Sinterklaas, De gele ballon en Ga je mee?. Deze boeken bevatten niet alleen grappige en meeslepende verhalen, maar ook prachtige afbeeldingen waar peuters volop van kunnen genieten.

 

Moderne prentenboeken

Naast de klassiekers zijn er ook moderne prentenboeken waar je kindje een hoop leesplezier aan beleeft. Denk dan aan de boeken met Boer Boris in de hoofdrol! In deze leuke prentenboeken van auteur Ted van Lieshout leren kinderen alles over het leven op de boerderij, de dieren en natuurlijk de machines die Boer Boris gebruikt. Vooral bij peuters en kleuters zijn de verhalen over deze leuke boer enorm populair. Ze kunnen tijdens het lezen en beleven de fantasie de vrije loop laten en even heerlijk wegdromen naar een andere wereld. Over een kleine mol en Pluk van de Petteflet zijn ook aanraders voor zowel peuters als kleuters.

Selectie van prentenboeken

Om je een beetje op weg te helpen hebben wij een selectie gemaakt van prentenboeken met verschillende onderwerpen en uit populaire categorieën. Zo kunnen kinderen de leuke en leerzame avonturen lezen van de ultieme kleutervriendjes Jip & Janneke in het grote Kloeke boek of meer leren over de dieren in het kinderboek Gewoon zoals je bent. Waarin het leuke personage Kleine Snuf een belangrijke rol speelt. En natuurlijk mag ook de tijdloze klassieker Rupsje Nooitgenoeg in de boekenkast ontbreken, want wie kent het leuke karakter nu niet! De B is van badlaken waarop een broccoli in badpak de blauwe bergen bewondert. Een inmiddels beroemd citaat uit het prentenboek Alfabet dat niet alleen geestig, maar ook enorm leerzaam is.

Coco kan het! is verkozen tot het kinderboek van het jaar in 2021 en is geschreven door Loes Riphagen. Coco kan het! gaat over moed verzamelen en over meer kunnen dan je denkt. Het prentenboek bevat prachtige illustraties en is zowel geestig als leerzaam. Het kinderboekje mag dan ook zeker niet in de boekenkast ontbreken!

Heb jij wel eens voorgelezen?

Vast en zeker, want voorlezen is een goede manier om je kinderen beter te leren kennen en je creëert ook nog eens een fijn momentje samen met jouw kind. Die uitkijkt naar de momenten waarop ze worden voorgelezen. Terwijl je leuke stemmetjes nadoet en het verhaaltje vertelt, zien de kinderen de mooie illustraties en luisteren ze aandachtig naar wat er gaat gebeuren. Met het voorlezen van een verhaal stimuleer je ook de ontwikkelingen van het kind en dat helpt ze op latere leeftijd om makkelijker en sneller te leren lezen en schrijven.

Hoe kies je het beste prentenboekje?

Je hebt enorm veel keuze en dan is het goed voor te stellen dat je door de bomen het bos niet meer zit. Het is vooral belangrijk om een boek te kiezen dat voor de leeftijd van jouw kindje geschikt is een ook aansluiting vindt bij de interesses van het kind. Je koopt immers geen kinderboek dat over dieren gaat als je kindje heel veel interesse toont in fantasie. Tijdens de momenten dat je voorleest kun je vaak goed ontdekken waar de interesses van je kind liggen.

Maandelijks de leukste prentenboeken op de mat

Wil jij ook maandelijks de leukste prentenboeken op de mat? Registreer dan een account en kies voor één van onze aantrekkelijke abonnementen. Je kunt zelf een keuze maken uit de verschillende pakketten die wij aanbieden en in welke frequentie je de prentenboeken ontvangt. En je zit nergens aan vast, want je kunt via het account altijd direct opzeggen. Ook een zoektocht naar geschikte cadeaus behoort tot de verleden tijd, want je krijgt iedere maand een selectie van titels thuisgestuurd. Die je ook mag houden!

Waarom kiezen voor Boekskes?

Wil jij iedere maand samen met jouw kind een leuk prentenboek lezen? Of wil je simpelweg meer keuze in prentenboeken om jouw kind kennis te laten maken met verschillende onderwerpen, werelden en personages? Kies dan voor een Boekskes abonnement! Want met een Boekskes abonnement krijg je iedere maand een pakket met prentenboeken gratis thuisgestuurd!

Abonnement afgestemd op de interesses van je kind

In je account kun je de gegevens van je kind of kinderen invullen en de selectie van boekjes die wij maken worden gebaseerd op de interesses van het kind en natuurlijk de leeftijden. Zo ontvang je altijd een pakket met prentenboeken dat voor jouw kind geschikt is. Of je kind nu een peuter of een kleuter is of interesse heeft in fantasie, ridders, dieren of prinsessen. Er is altijd wel een verhaal dat in de smaak zal vallen. Je kunt tot wel drie verschillende profielen aanmaken en dat is zeker handig als je meerdere kinderen in verschillende leeftijdscategorieën hebt.

Eenvoudig de frequentie aanpassen

Vind je vier kinderboekjes per maand te veel van het goede? Dan kun je heel eenvoudig via jouw account de frequentie aanpassen. Zo kun je kiezen om per maand, 2, 3 of 4 maanden een pakket te ontvangen.

Gratis verzending

Ondanks dat je wel voor het abonnement betaalt, betaal je niets voor het verzenden. De verzendkosten van de boekenpakketten zijn gratis. Ben je klaar met het voorleesboek en wil je weten hoe je deze retourneert? Dat is nergens voor nodig, want de kinderboekjes die je van ons ontvangt mag je altijd houden! Wel zo leuk ook als het kinderboek een favoriet van je kind wordt en hij of zij het vaker wilt lezen.

Iedere maand weer een verassing

Nu is een structureel voorlees moment al iets waar je kind graag naar uitkijkt, maar het is ook leuk als je kind iedere maand bij de brievenbus wacht op een nieuw pakket met prentenboeken dat onderweg is. En wanneer de kinderboeken geleverd worden zie je ze al glunderen van geluk! Zeker wanneer het ook nog eens de leukste voorleesboeken zijn.