Blog

Blijf elke maand op de hoogte van de nieuwste kinderboeken en leuke weetjes

De beste kinderboeken per leeftijd
Waarom verschillende kinderboeken belangrijk zijn
Nationale voorleesdagen 2024 – 24 januari t/m 3 februari

De Nationale Voorleesdagen zijn er bijna. Van 24 januari tot 3 februari zijn door heel Nederland allerlei leuke activiteiten om kinderen kennis te laten maken met voorlezen.

Het leukste kerstcadeau is een Boekskes abonnement!

Ontdek het perfecte kerstcadeau voor kinderen en laat de magie van de feestdagen tot leven komen. Verwen ze met betoverend speelgoed, creatieve knutselsets en boeiende boeken die hun verbeelding prikkelen. Maak deze kerst extra speciaal door onvergetelijke momenten te creëren voor de kleintjes.

Boekskes – het abonnement dat met je kind mee groeit

Boekskes kinderboekenabonnementen groeien mee met je kind. Ontvang boeken die passen bij elke fase van hun ontwikkeling. Van kleurrijke prentenboeken tot spannende avonturen voor jonge lezers. Stimuleer leesplezier en ontdekking met Boekskes, het abonnement dat met je kind meegroeit.

Kinderboekenweek 2023 – Bij mij thuis!

Kinderboekenweek 2024 heeft als thema "Bij mij thuis!" Een uitnodiging om de wereld van het kind te verkennen door middel van boeken. Het thema belicht de diversiteit van huizen, gezinnen en levensstijlen, waardoor kinderen zich kunnen inleven in verschillende leefomgevingen. Ontdek samen met je kinderen de magie van verhalen die zich afspelen "bij mij thuis" en stimuleer zo hun verbeeldingskracht en begrip voor diversiteit. Geniet van het leesplezier tijdens deze speciale week!

Top 10 leukste kinderboeken over dieren

Kinderboeken met dieren als hoofdpersonages zijn vaak favorieten bij jonge lezers. Ze nemen kinderen mee op avontuur in de wereld van natuur. Ook leren ze hen belangrijke lessen over vriendschap, samenwerking en respect voor mensen en dieren om zich heen. En dit allemaal door middel van een leuk verhaaltje. In deze blog hebben we de 10 beste kinderboeken over dieren op een rijtje gezet.

Maak van je kind een kleine chef-kok

Koken is niet alleen een waardevolle vaardigheid, maar het kan ook een leuke en leerzame activiteit zijn voor je kinderen. Door ze kennis te laten maken met de wereld van koken kunnen ze niet alleen leren hoe ze hun favoriete gerechten kunnen maken, maar ook vaardigheden zoals teamwork, creativiteit en gezonde eetgewoontes oppikken. Een van de beste manieren om je kind enthousiast te maken hierover is doormiddel van kookboeken, maar welke zijn dan geschikt voor kinderen? En welke zijn ook leuk om te lezen? Wij hebben de leukste op een rijtje gezet voor je.

De beste kinderboeken voor zomerse avonturen

Als de zon schijnt en de school uit is, is er niets beter dan je kinderen mee te nemen op een zomeravontuur door middel van een goed boek. Kinderboeken kunnen werelden openen van avontuur, fantasie en leren, allemaal vanuit het comfort van je eigen tuin of strandhanddoek.

Wat maakt een goed kinderboek?

Kinderboeken spelen een essentiële rol bij het stimuleren van de liefde voor lezen en het bevorderen van de ontwikkeling van kinderen. Met een zee aan kinderboeken beschikbaar kan het selecteren van het juiste boek een uitdagende taak zijn. In deze blog richten we ons op de belangrijkste kenmerken die een kinderboek niet alleen leuk en leerzaam, maar ook onvergetelijk maken. Wanneer je kind een boek heel leuk vindt zal hij of zij namelijk veel makkelijker (blijven) lezen, wat bijdraagt aan de ontwikkeling van een blijvende interesse in lezen.

Hoe kun je je kind helpen leren lezen?

Leren lezen kan erg uitdagend zijn voor je kind. Het is daarom belangrijk dat hij of zij zich tijdens dit proces gesteund voelt. Hiervoor is het belangrijk een veilige leeromgeving te creëren, waar fouten maken mag en waar jij als ouder het leerproces op een goede manier ondersteunt. Wil je jouw kind helpen met leren lezen? In deze blog geven we enkele tips zodat je kind op een veilige en effectieve manier kan leren lezen. Lees dus zeker door!

Origineel kraamcadeau nodig? Hier worden ouders blij van

Het vinden van een origineel en waardevol kraamcadeau kan soms een uitdaging zijn. Je wilt graag iets geven waar zowel de ouders als het kind blij van worden en dat een blijvende indruk achterlaat. Eén van de beste en meest originele kraamcadeaus die je kunt geven, zijn kinderboeken. In dit blog leggen we uit waarom kinderboeken het perfecte kraamcadeau zijn en bespreken we de waarde van voorlezen voor baby's en peuters. Ook geven we een overzicht van de verschillende soorten boekjes die beschikbaar zijn voor de allerkleinsten.