Origineel kraamcadeau nodig? Hier worden ouders blij van

Je vrienden krijgen een kindje of in de familie is er een nieuw familielid geboren. Natuurlijk ga je dan even langs om het wonder te aanschouwen en om een beschuit met muisjes te eten. Maar je neemt natuurlijk ook een cadeautje mee! Maar wat moet je geven? Het is de eeuwige strijd en het is nog lastiger voor mensen die zelf geen kinderen hebben. Je wilt immers ook niet met een inspirerend cadeau, zoals een cadeaukaart op visite komen. Waarom kies je dan niet voor een leuk kinderboek? In onze blog vertellen wij waarom een kinderboekje een origineel kraamcadeau is en van welke boeken ouders blij worden.

Waarom een kinderboek voor baby’s kopen?

Nu denk je bij jezelf waarom je een kinderboek voor een baby zou kopen, want het kindje kan nog helemaal niet lezen! En daar is natuurlijk ook geen speld tussen te krijgen. Maar je kunt het kindje wel op jonge leeftijd al kennis laten maken met een boek. Ze leren dan wat het is en hoe een boek aanvoelt. Terwijl er ook leuke voelboeken en prentenboeken zijn waarmee kinderen dieren leren herkennen. Ze kunnen dan bijvoorbeeld zien hoe een koe eruit ziet en hoe een kip aanvoelt.

Feitelijk helpt een boek met de ontwikkelingen van het kind en dat is al een goede reden om er één cadeau te doen. Ouders worden hier ook blij van. Ze hebben dan verschillende boekjes staan die ze samen met hun kindje kunnen lezen. Of waaruit ze kunnen voorlezen. Zo leren kinderen ook woorden en klanken herkennen en ze kunnen deze koppelen aan de plaatjes die ze zien. Het is ook bewezen dat je niet te vroeg kunt beginnen met voorlezen, want daar heeft het kind op een latere leeftijd enorm veel profijt van.

Kinderen leren niet alleen woorden en klanken herkennen, maar ze leren ook om zich te concentreren. Dat natuurlijk enorm handig is en waar het kindje op latere leeftijd zeker iets aan heeft. Het is ook bewezen dat kinderen die al vroeg in aanraking komen met boeken zich veel sneller en beter ontwikkelen dan klasgenootjes. Ook op emotioneel vlak, want door het luisteren naar verhaaltjes leren ze emoties veel sneller en beter herkennen en ze leren hoe ze hier mee om moeten gaan. Dat is in de leeftijdscategorie van 0 tot 1 jaar nog niet echt aan de orde, maar wel wanneer ze een peuter worden.

De leukste kinderboeken om cadeau te doen

De grote vraag is natuurlijk welke boeken je kunt kopen en cadeau kunt doen. Als je op zoek gaat naar een geschikt kinderboek kom je tot de ontdekking dat er een gigantische keuze is en zeker voor mensen die zelf geen kinderen hebben kan het dan een pittige uitdaging zijn om tot de beste keuze te komen. Gelukkig hebben alle boeken een leeftijdsclassificatie, dus op die manier kun je de zoektocht al iets meer beperken tot de boeken die voor baby’s geschikt zijn. Maar wij helpen je ook op weg door een selectie te maken van de leukste kinderboeken die je cadeau kunt doen.

Baby ziet…

Baby ziet… is een populaire reeks en dat is ook niet zo vreemd, want deze kijkboekjes zijn speciaal gemaakt om de visuele waarnemingen van een baby te stimuleren. Het boekje van 20 pagina’s bestaat voor het merendeel uit zwart-wit patronen die met felle kleuren worden afgewisseld. En als de kers op de taart zit achterin het boekje ook een spiegeltje!

Gewoon zoals je bent

Auteur Johnny Lambert schreef het leuke kinderboekje Gewoon zoals je bent. Het verhaal gaat over het olifantje Kleine Snuf die in de dierentuin zijn medebewoners ontdekt. De lange poten van de Giraffe , de scherpe tanden van de krokodil en de hoorns van de Gnoes komen allemaal aan bod in dit avontuurlijke prentenboek.

Rupsje Nooitgenoeg

Rupsje Nooitgenoeg is een bekend figuur waar zelfs de meeste ouders mee zijn opgegroeid en dit kinderboek mag zeker niet in de boekenkast ontbreken. Met mooie illustraties en een leuk verhaal over Rupsje Nooitgenoeg kunnen kinderen telkens weer genieten. Terwijl de ouders het avontuur voorlezen.

Van wie zijn deze billen?

Wil je een vrolijk en grappig kinderboekje cadeau doen? Dan is Van wie zijn deze billen? van auteur Thorsten Saleina een goede keuze! Het is een leuk boekje met leuke flapjes waar kinderen een hoop plezier aan zullen beleven. Het boek bevat leuke rijmpjes en raadseltjes die opgelost moeten worden. Daar zullen ook papa en mama een hoop lol aan beleven.

Opa en Oma Pluis

Natuurlijk mogen de kinderboeken met Nijntje niet ontbreken en de leuke voelboekjes zijn uitermate geschikt om cadeau te geven. Het personage dat door Dick Bruna is bedacht heeft al in tientallen verhaaltjes een hoofdrol gespeeld in het boekje Opa en Oma Pluis laat Nijntje zien hoe leuk het eigenlijk is om oudere mensen te bezoeken.

Nijntje aanwijsboek

We blijven even bij Nijntje, want een ander leuk kinderboek en een origineel kraamcadeau is een Nijntje aanwijsboek. Dit boek wordt door ouders samen met hun kindje gelezen en terwijl de ouders woordjes en zinnen voorlezen kunnen kinderen dingen aanwijzen op de leuke plaatjes die in het boek van Dick Bruna staan.

Dikkie Dik

Het dubbeldikke voorleesboek van Dikkie Dik is een geweldige verhalenbundel waarin de rode kater een hoofdrol opeist. Dikkie Dik is een instituut dat veel ouders zullen herkennen. Ze zijn immers zelf met Dikkie Dik opgegroeid. Jij misschien ook wel! Hoe leuk is het dan om ook het nieuwste gezinslid of het baby’tje van jouw vrienden kennis te laten maken met de grappige rode kat!

Mijn eerste 100 woorden

Het boek Mijn eerste 100 woorden is een leuk, maar vooral leerzaam boek waarmee baby’s en peuters woorden leren herkennen. De mooie plaatjes op de kleurrijke achtergronden zorgen ervoor dat het kindje geconcentreerd naar het boekje kijkt. En de ouders lezen dan de woordjes voor. Het is bewezen dat het boekje kinderen leert om de woordenschat te vergroten en dat ze op latere leeftijd veel makkelijker leren lezen en om verhalen te vertellen.

Boek Bumba: Mijn groot zoekboek

Boek Bumba: Mijn groot zoekboek is dus een zoekboek. Dat mag wel duidelijk zijn als je de titel leest. De leuke figuurtjes uit de wereld van Bumba en de mooie illustraties zorgen zonder twijfel voor een brede glimlach op het gezicht van het kindje. Dus ook dit boek kunnen wij van harte aanbevelen als je op zoek bent naar een origineel kraamcadeau!

Het grote flapjesboek van Kikker

Kikker is ook een iconisch figuurtje dat al jaren jong en oud vermaakt. In Het grote flapjesboek van Kikker kunnen kinderen op spelenderwijs leren hoe de wereld in elkaar steekt. In welk huisje woont het dier? En wat eten kikker en zijn vriendjes het liefste? Het boek is niet alleen een origineel kraamcadeau waar ouders blij van worden, maar helpt ook zonder twijfel de ontwikkelingen van het kindje.

Welk kinderboek geef jij als kraamcadeau?

Je hebt nu een goed idee van welke boeken een goede keuze zijn, maar je kunt natuurlijk ook altijd zelf op zoek gaan naar een leuk boek. Let er dan wel op dat het boek geschikt is voor baby’s en kleuters en het kan ook geen kwaad om jezelf een beetje te verdiepen in de interesses van het kind. Nu hebben baby’s nog maar weinig besef van de wereld, maar je kunt wel kijken hoe een kindje op bepaalde plaatjes en kleuren reageert. Dit kun je natuurlijk het beste aan de ouders vragen, want zij zien het kindje immers dagelijks.