Kinderboeken voor kinderen van 4 jaar oud kopen? Dat doe je zo!

Kinderboeken 4 jaar

Kinderen van 4 jaar oud staan vaak op het punt om naar de basisschool te gaan. Tijdens de periode dat een kind op de basisschool zit, wordt er een goede basis gelegd voor de ontwikkeling van zijn persoonlijkheid op verschillende aspecten. Om die ontwikkeling optimaal te kunnen stimuleren, zodat jouw kind veel voordelen ervaart op school, is het verstandig om al vroeg te beginnen met lezen. Kinderboeken voor kinderen van 4 jaar oud zijn er in allerlei soorten en maten. Wil jij weten welke kinderboeken voor kinderen van 4 jaar oud het beste zijn en hoe je deze kinderboeken via ons kunt bestellen? Lees dan snel verder!

Wat is er belangrijk om te weten over kinderen van 4 jaar oud?

Kinderen van 4 jaar oud staan dus op het punt om naar de basisschool te gaan. Kinderen van deze leeftijd hebben al een redelijke basis en zijn hierdoor in staat om te luisteren naar een juf of meester, zonder dat ze te snel hun concentratie verliezen. Een van de redenen waarom wij lezen al vanaf de geboorte aanraden, is omdat dit de concentratie van kinderen sterk verbetert. Hierdoor kunnen ze beter opletten op school en leren ze sneller. Als een kind 4 jaar oud is, is het juist belangrijk om naast school nog door te gaan met lezen, om zo deze ontwikkeling voort te zetten. Om deze reden is het dan ook belangrijk dat je de juiste kinderboeken voor kinderen van 4 jaar oud koopt.

Om de juiste kinderboeken voor kinderen van 4 jaar te kunnen kopen, is het belangrijk om te weten wat een kind van 4 jaar oud allemaal mee maakt op het gebied van ontwikkeling, maar ook wat de belangrijkste onderdelen hiervan zijn. Hieronder volgt een lijst met een aantal punten die belangrijk zijn voor de ontwikkeling van kinderen van 4 jaar oud:

 • Het aanleren van een ritme
 • Het ontdekken van nieuwe dingen op een speelse manier
 • Het ontwikkelingen van de woordenschat
 • Het leren van kleuren en vormen
 • Sociale ontwikkeling
 • Het ontwikkelen van een eigen persoonlijkheid

Bij kinderen van 4 jaar oud staan deze punten centraal. Het is dan ook belangrijk dat de kinderboeken die je koopt voor een kind van 4 jaar oud hier bij aansluiten.  Het kan lastig zijn om zelf te bepalen welke boeken nu wel en niet goed zijn. Gelukkig hebben wij van Boekskes dit al voor jou gedaan! Wij verkopen een kinderboeken abonnement met daarin boekjes die aansluiten op de ontwikkeling van een kind van 4 jaar oud. Hierdoor kun jij buiten school om de ontwikkeling van jouw kind op een leuke en gezonde manier stimuleren. Het lezen met jouw peuter is niet alleen leuk en leerzaam, maar zorgt er ook nog eens voor dat je een veel betere band opbouwt met jouw kind. Dit is iets wat iedere ouder natuurlijk wil.

Welke boeken sluiten aan bij de ontwikkeling van kinderen van 4 jaar oud?

Er zijn verschillende soorten boeken die de ontwikkeling van een kind van 4 jaar op de best mogelijke manier kunnen stimuleren. Hieronder volgt een lijst met deze soorten boeken:

 • Voorleesboeken
 • Knutselboeken
 • Stickerboeken
 • Kleurboeken
 • Woord- en telboeken

Dit zijn de soorten boeken die het beste aansluiten bij kinderen van 4 jaar oud. Dit zijn ook de kinderboeken voor kinderen van 4 jaar oud die wij verkopen. Zoals je eerder in dit artikel hebt gelezen, zijn kinderen van 4 jaar oud druk bezig met het ontwikkelen van hun woordenschat en taalvaardigheid. Lees- en voorleesboeken helpen hier perfect bij. Door regelmatig boeken voor te lezen, stimuleer je de uitbreiding van de woordenschat van een kind van 4 jaar oud.

Knutselboeken dragen bij aan het ontwikkelen van de fantasie van een kind, maar dragen ook bij aan het leren van nieuwe vormen en kleuren. Daarnaast helpt het bij de ontwikkeling van de fijne motoriek, iets wat ook heel belangrijk is.

Stickerboeken en kleurboeken dragen ook bij aan het ontwikkelen van de fantasie. Verder helpen deze boeken bij het kennismaken met nieuwe onderwerpen en gebeurtenissen. Kinderen vinden het vaak leuk om te kleuren en nieuwe dingen te ontdekken. Stickerboeken en kleurboeken ondersteunen deze ontwikkeling op een goede manier.

De woord- en tel boeken helpen, net als de voorleesboeken, bij het ontwikkelen van een betere woordenschat. Het verschil met voorleesboeken is dat dit soort boeken interactiever zijn en echt aanzetten tot actie. Een kind leert op een leuke manier meer woorden aan. Ook tellen wordt door de kleine verhaaltjes in deze boeken op een speelse manier aangeleerd.

Welke bekende kinderboeken voor kinderen van 4 jaar oud verkopen wij?

Wij verkopen de bekendste kinderboeken voor kinderen van 4 jaar oud. De boeken die wij verkopen hebben de beste reviews en zijn vaak al bekend bij kinderen van 4 jaar oud. Een aantal kinderboeken voor kinderen van 4 jaar oud die wij verkopen zijn:

 • Elmer en de wedstrijd
 • Thomas en zijn vriendjes
 • Cars
 • Brandweerman Sam
 • K3
 • Disney Princess

Dit zijn een aantal van de bekendste kinderboeken die wij verkopen voor kinderen van 4 jaar oud. Dit zijn allemaal verschillende soorten boekjes, zo verkopen we bijvoorbeeld kleurboeken van Cars en voorleesboeken van Elmer. De meeste onderwerpen van deze boekjes zijn ook bekend van de televisie en zijn daardoor zeer gewild door kinderen van deze leeftijd.

Conclusie

Kinderen van 4 jaar oud zijn volop bezig met het ontwikkelen van verschillende vaardigheden. Om deze vaardigheden optimaal te kunnen ontwikkelen is het verstandig om verschillende boekjes in huis te hebben, die je samen met jouw kleuter regelmatig bekijkt. Door voorleesboekjes en verschillende doeboekjes te gebruiken, blijft het leren van nieuwe dingen voor jouw kind leuk. Heb jij hier interesse in? Dan kun je vrijblijvend een kinderboeken pakket aanvragen bij ons. Je kunt zo kennis maken met de boekjes die wij verkopen. Vind je het niets? Dan zit je nergens aan vast. Bevalt het je? Dan kun je voor een vaste lage prijs van € 9,95 per maand, elke maand weer een kinderboeken pakket in je brievenbus ontvangen. Heb je nog vragen? Aarzel dan niet en neem even contact met ons op. Wij doen er alles aan om zo snel mogelijk te reageren.