De leukste kinderboeken in de paassferen

Als het bijna Pasen is heeft jouw kindje waarschijnlijk tientallen vragen over het paasfeest. Waarom wordt het paasfeest gevierd? Waarom wordt er een paastak versierd en neergezet? Is de paashaas echt en waarom verstopt hij eieren? En waarom worden de eieren geschilderd? Door jouw kindje een leuk kinderboek te laten lezen leren ze van alles over het paasfeest. Terwijl het ook ontzettend leuk is om een aan pasen gerelateerd kinderboek samen te lezen of om uit voor te lezen. Maar wat zijn dan de leukste kinderboeken in de paassferen? In onze blog hebben wij de leukste kinderboekjes voor je op een rijtje gezet.

Kinderboeken voor verschillende leeftijden

Voordat we vertellen welke kinderboeken in paassferen het leukst zijn, is het goed om even stil te staan bij het feit dat er kinderboeken voor verschillende leeftijden zijn. Het is niet alleen afhankelijk van de leeftijd of het kinderboekje geschikt is, maar ook het leesniveau en de emotionele ontwikkelingen van het kind spelen belangrijke rollen in de keuze die je maakt. Gelukkig zijn er enorm veel kinderboeken in paassferen voor iedere leeftijdscategorie beschikbaar. De keuze is reuze en er is altijd wel een leuk kinderboek dat geschikt is voor jouw kindje.

Welke kinderboeken in de paassferen zijn het leukst?

Wij hebben een selectie gemaakt van de leukste kinderboeken in de paassferen. Wij hebben gekeken naar een zo breed mogelijke selectie van leuke en leerzame kinderboekjes zodat er voor iedere leeftijdscategorie wel een boek beschikbaar is. De lijst is samengesteld op basis van de verkoopcijfers en de beoordelingen van lezers. Daarnaast speelt ook de kwaliteit van het boek aan belangrijke rol in de keuzes die wij hebben gemaakt.

Vrolijk Pasen!

De verhalenbundel Vrolijk Pasen! bevat vijf leuke verhalen over het paasfeest. Het prentenboek bevat de verhaaltjes “Haas Huppel en de paashaas”, “Het paaskuiken”, “Het slimme paaseieren plan” en “Goed gedaan, KippieKip!”. Deze bekende en populaire verhalen zijn nu voor het eerst gebundeld terwijl er ook een compleet nieuw verhaal aan het prentenboek is toegevoegd: “Eieren voor de koning”. Naast de leuke en leerzame verhaaltjes bevat het kinderboek ook mooie illustraties. Het boekje is geschikt voor kinderen tot 6 jaar en is ook een perfect kinderboek om uit voor te lezen of om samen met je kind te lezen.

Dottie’s kuikens

Dottie’s Kuikens van auteur Julie Sykes is een ontzettend grappig en avontuurlijk kinderboek voor kinderen tot 6 jaar. Het prentenboek bevat een leuk verhaal over Dollie de kip. Die na de voedertijd naar de kippenren terugkeert en tot de ontdekking komt dat haar kuikens zijn verdwenen. Gelukkig weet ze de kuikens weer terug te vinden. Met uitzondering van één kuikentje. Waar kan hij toch gebleven zijn? Dollie gaat driftig op zoek en beleeft een knotsgek avontuur op de boerderij waar ze woont. Dottie’s Kuikens is zonder twijfel een leuk prentenboek om samen met jouw kindje te lezen.

Kom uit het ei, kleintje

Auteur Shen Roddie heeft het leuke flapjesboek Kom uit het ei, kleintje geschreven. Waarmee kinderen tot 3 jaar kennismaken met de kip en het ei. Het verhaal gaat over Moeder Hen. Ze heeft een ei gelegd, maar ze heeft geen idee hoe ze het ei moet uitbroeden. Kinderen leren met het boekje alles over de kip en het ei en met behulp van flapjes en voelelementen kunnen ze nog meer te weten komen over kippen en andere leuke boerderijdieren.

Karel het kuiken

Karel het kuiken van auteur Nick Denchfield is geschikt voor kinderen van 3 jaar en ouder en is een ontzettend leuk pop-up boek waarin Karel het kuiken een hoofdrol speelt. Karel is een smulpaap en eet steeds meer en meer. Hij kan gewoon niet stoppen met eten! Hij wordt ook steeds groter, maar lang niet zo groot als zijn moeder. Karel het kuiken spreekt echt tot de verbeelding door de pop-up elementen en kinderen krijgen met behulp van deze elementen te zien hoe groot Karel wel niet is!

Het eigenwijze eendje

Het eigenwijze eendje is een avontuurlijk kinderboekje waarin het eigenwijze eendje op avontuur gaat. Hij wil graag wandelen, maar niemand wil met hem mee. Hij komt tijdens zijn zoektocht verschillende dieren tegen, maar niemand wil met hem meelopen. Daarom gaat het eigenwijze eendje steeds verder en verder. Tot hij de weg kwijtraakt! Het eigenwijze eendje is een perfect boek voor kinderen van 3 jaar en ouder. Het is niet alleen een leuk voorleesboek, maar je kunt het boekje ook samen met jouw kindje lezen.

Boer Boris en de eieren

Ted van Lieshout heeft het leuke en avontuurlijke kinderboekje Boer Boris en de eieren geschreven en in het leuke prentenboek schrikt Boer Boris zich een hoedje. Hij is namelijk bang dat zijn kippen ziek zijn, omdat ze gekleurde eieren leggen! Maar het is bijna Pasen en is het dus logisch dat de kippen gekleurde eieren leggen. Toch is er geen moment om rustig aan te doen, want door een botsing met de paashaas gaan veel eieren kapot. De kippen moeten dan ook snel nieuwe gekleurde eieren leggen om het paasfeest te redden. Boer Boris en de eieren is een geprezen prentenboek dat geschikt is voor kinderen tot 6 jaar.

Noortje en de paaseitjes

Voor de allerjongsten is het leuke voorleesboek Noortje en de paaseitjes de perfecte keuze. In het boek van auteur Annemarie van der Heijden gaat Noortje eieren beschilderen en ze komt tot de ontdekking dat er in het kippenhok nog meer mooie eieren liggen. Die helaas niet gekleurd zijn. Onder de struiken vind ze wel gekleurde eieren. Die verrassend van chocolade zijn! Noortje en de paaseitjes is een enorm leuk boekje en voor kinderen een mooie mogelijkheid om voor het eerst kennis te maken met het paasfeest.

Hoera, het is bijna Pasen!

Hoera, het is bijna Pasen is een leuk peuterboek voor kinderen in de leeftijdscategorie 1 tot 3 jaar. Met dit boekje leren kinderen alles over het paasfeest en hoe je weet wanneer het bijna Pasen is. Pasen is in aantocht wanneer de kleurrijke tulpen groeien en de bomen vol in bloei staan. Terwijl de paashaas al druk bezig is om zijn mandje te vullen met gekleurde chocolade eieren.

Kaatje viert Pasen

Liesbet Siegers heeft het grappige kinderboek Kaatje viert Pasen geschreven. Het boekje is geschikt voor kinderen van 1 tot 3 jaar en is perfect om de allerjongsten kennis te laten maken met Pasen, het paasfeest en de paashaas. Het boekje is perfect om uit voor te lezen. Zodat kinderen over het paasfeest kunnen dromen als ze in slaap vallen.

Luuk en Lotje – Het is Pasen!

In Luuk en Lotje – Het is Pasen gaan Luuk en Lotje naar de boerderij om paaseieren te zoeken. In het weiland lopen ze tussen de lammetjes en zijn ze driftig op zoek naar gekleurde paaseieren die de paashaas heeft verstopt. Gelukkig hebben ze wel een mandje bij zich, want anders kunnen ze de chocolade eieren die ze vinden niet meenemen! Luuk en Lotje – Het is Pasen is een ontzettend leuk boek voor kinderen tot 6 jaar oud en kinderen leren met het boek alles over het paasfeest en het rapen van eieren.

Kaatje Kip

Kaatje Kip is een leuk en interactief kinderboekje waarin Kaatje Kip te maken krijgt met haar ondeugende eieren. Kinderen kunnen met behulp van de knop Kaatje laten kakelen en zo leren ze hoe een kip eigenlijk klinkt. Kaatje Kip van auteur Axel Scheffler is de perfecte keuze om je kinderen kennis te laten maken met Kaatje Kip en de hectische kippenren waar ze woont.

Het allereerste paasei

Het allereerste paasei is een kinderboek dat niet alleen een knotsgek avontuur bevat, maar ook in de vorm van een paasei is uitgebracht. Dat maakt het prentenboek enorm interessant voor kinderen tot 6 jaar. Het verhaal gaat over Poelette die een prachtig paasei heeft gelegd en met het ei naar de kippenkoningin gaat. Maar onderweg gaat er van alles mis en het ei komt er steeds vreemder uit te zien. Wat zal de kippenkoningin daarvan zeggen?

Waarom een kinderboek in de paassferen lezen?

Met de verschillende kinderboeken met het paasfeest als thema kunnen kinderen van 1 tot 6 jaar oud alles leren over het paasfeest. Waarom het paasfeest wordt gevierd en waarom de paashaas eieren verstopt. En waarom we met Pasen zoveel chocolade eieren eten en eieren schilderen. Zoals eerder beschreven hebben kinderen in aantocht naar het paasfeest tientallen tot wel honderden vragen over het paasfeest en met een leuk prenten-, flapjes- of voorleesboek kun je ze alles over Pasen en het paasfeest leren. Uiteraard is samen een boekje lezen of uit een boek voorlezen ook nog eens goed voor de algemene ontwikkelingen van jouw kindje. Het is bewezen dat kinderen die op jonge leeftijd in aanraking komen met boeken zich veel sneller ontwikkelen op het gebied van taalontwikkeling en emotionele ontwikkeling. Des te meer reden dus om vandaag nog te starten met lezen of voorlezen. Zelfs als jouw kindje nog maar net een peuter is.