De beste kinderboeken voor zomerse avonturen

Als de zon schijnt en de school uit is, is er niets beter dan je kinderen mee te nemen op een zomeravontuur door middel van een goed boek. Kinderboeken kunnen werelden openen van avontuur, fantasie en leren, allemaal vanuit het comfort van je eigen tuin of strandhanddoek.

Hier zijn een paar van onze favoriete kinderboeken voor zomerse avonturen. Deze titels zijn bedoeld om de verbeelding van je kind te prikkelen en hun liefde voor lezen te versterken terwijl de zon schijnt.

1. Ronja de Roversdochter door Astrid Lindgren

Ronja de Roversdochter is een hartverwarmend verhaal over de dochter van Mattis, de rovershoofdman. Ronja’s avonturen beginnen wanneer ze bevriend raakt met Birk, de zoon van de concurrerende rovershoofdman. Ondanks de rivaliteit tussen hun families ontwikkelen Ronja en Birk een diepe vriendschap en gaan ze samen op spannende avonturen. Dit verhaal is doordrenkt met thema’s  zoals vriendschap en natuurlijke schoonheid, waardoor het perfect is om te lezen op een luie zomerdag.

2. De Gorgels

Dit prachtig geïllustreerde boek brengt de magische wereld van de Gorgels tot leven. De Gorgels zijn kleine wezens die kinderen beschermen tegen de Gruwels, kwaadaardige wezens die kinderen ziek maken. Het verhaal volgt Melle, die de unieke gave heeft om de Gorgels te zien. Wanneer de Gorgels in gevaar zijn, is het aan Melle om ze te redden. Het boek is zowel spannend als hartverwarmend, met een krachtige boodschap over moed en vriendschap.

3. De waanzinnige boomhut door Andy Griffiths en Terry Denton

Dit is het eerste boek in een zeer populaire serie, die kinderen en volwassenen van over de hele wereld heeft betoverd met zijn humor en creativiteit. De verhalen draaien om twee vrienden, Andy en Terry, die in een gigantische boomhut wonen vol gekke kamers en bizarre wezens. Van een tank vol haaien tot een geheime ondergrondse laboratorium, de boomhut heeft het allemaal en is de ultieme setting voor avontuur.

4. Hoe tem je een draak door Cressida Cowell

Dit is het eerste boek in een serie van 12 boeken die het avontuurlijke leven van Hikkie Horrelvoet vertellen, een jonge Viking die tegen de verwachtingen in een van de beste drakentemmers wordt. Maar Hikkie is niet de typische Viking-held: hij is klein, mager en heeft weinig kracht. Toch slaagt hij erin een vriendschap op te bouwen met de kleine draak Tandloos. Samen bewijzen ze dat moed en vriendschap soms belangrijker zijn dan fysieke kracht. Ondertussen zijn er ook meerdere films gemaakt van de serie, die ook heel populair zijn.

5. De brief voor de koning door Tonke Dragt

Dit verhaal volgt de reis van de jonge Tiuri, die de nacht voordat hij een ridder wordt een belangrijke missie krijgt: hij moet een geheime brief bezorgen aan de koning van het naburige koninkrijk Unauwen. Tijdens zijn reis ontmoet Tiuri vrienden maar ook vijanden die hem willen tegenhouden. Het is een spannend verhaal gevuld met lessen over moed, loyaliteit en het belang van het volgen van je eigen pad. De essentie van avontuur en ridderlijkheid worden mooi vastgelegd, waardoor het perfect is voor jonge lezers die houden van spanning en fantasie.

Het maakt niet uit of je kinderen deze zomer op reis gaan of gewoon in de achtertuin spelen, deze boeken kunnen een avontuurlijke draai geven aan elke dag. Is het juist slecht weer? Dan hoef je je ook geen zorgen te maken met deze activiteiten tijdens slecht weer. Geen tijd om de beste boeken uit te zoeken? De pakketten van Boekskes.nl worden zorgvuldig samengesteld zodat ze altijd bij jouw kind passen. Daarnaast wordt ook op basis van het seizoen bepaald welke boeken er die maand worden opgestuurd.

Het abonnement dat met je kind mee groeit

Naarmate je kinderen ouder worden veranderen hun interesses. Als peuter vonden ze het waarschijnlijk leuk om flapjesboeken te krijgen, maar dit zal echter niet meer het geval zijn wanneer ze  iets ouder zijn. En kan je je voorstellen dat een tiener een stickerboek krijgt? Met het abonnement van Boekskes.nl zorg je ervoor dat de boeken die je ontvangt altijd passen bij de leeftijd van je kind.

Hoe werkt het?

Boekskes.nl bezorgt elke maand vier nieuwe kinderboeken bij je thuis. Deze worden elke maand weer zorgvuldig samengesteld door ouders en leraren. Hierbij kijken we naar de leeftijd van je kind en of het voor een jongen of meisje is. Daarnaast is de winkelwaarde van de 4 kinderboeken altijd hoger als de pakketprijs. Zo houdt Boekskes.nl kinderboeken toegankelijk voor iedereen.

Het abonnement dat met je kind mee groeit

De kinderboekpakketten zijn per leeftijdscategorie samengesteld en worden automatisch aangepast naarmate je kind ouder wordt. Zo sluit je een keer het abonnement af en wordt je jarenlang ontzorgd over de kinderboeken die je ontvang. De pakketten zijn als volgt samengesteld.

1.     Babypakket (0/1 jaar)

Het babypakket is voor de jongste kinderen en bestaat vooral uit speelse kinderboeken. Dit zijn boeken zoals badboekjes, geluidenboeken en flapjesboeken. Door op jonge leeftijd je kind al kennis te laten maken met boeken kan je de eerste stappen zetten om een blijvende liefde voor boeken te ontwikkelen.

2.     Peuterpakket (2-3 jaar)

Met het peuterpakket groeit het niveau mee met je kind. In het pakken zitten al meer voorleesboeken, maar ook telboeken om te leren tellen. Verwacht boeken van onder anderen Dikkie Dik, Disney of Paw Patrol. Elke maand wordt je peuter verrast door 4 nieuwe kinderboeken.

3.     Kleuterpakket (4-5 jaar)

Tijdens de leeftijden 4 en 5 jaar maakt je kind grote stappen. Het avontuur genaamd basisschool gaat van start en de eerste stappen in de grote buitenwereld worden gezet. In het kleuterpakket zitten boeken die perfect aansluiten in deze levensfase. Met de voorleesboeken in dit pakket stimuleer je de taalontwikkeling van je kind en vergroot je zijn woordenschat. De andere boeken, zoals de doe- en kleurboeken, bieden uren plezier en versterken de creativiteit.

4.     Kinderpakket (6-8 jaar)

Wanneer je kind tussen de 6 en 8 jaar oud is beginnen ze zelf met lezen. Dit zijn de belangrijkste jaren om een liefde voor lezen op latere leeftijd vast te houden. In het kinderpakket zitten daarom boeken die het leesplezier weten vast te houden met bekende personages. Naast lezen wordt er met de boeken ook aandacht besteed aan rekenen en zelf schrijven. Elke maand krijgt je kind weer een doos vol leuke en uitdagende boeken, om zich te blijven ontwikkelen.

5.     Tienerpakket (9+ jaar)

Vanaf 9 jaar zal je kind zelf al lezen en is het misschien wel al een echte boekenwurm. Het tienerpakket bestaat uit dikkere boeken dan de andere pakketten, maar bevatten ook stripboeken van herkenbare personages. Om de vormende jaren van je kind te ondersteunen zitten er ook educatieve boeken in het pakket.

Door eenmalig een abonnement af te sluiten ben je jarenlang gegarandeerd van de beste kinderboeken voor jouw kind. Pas de frequentie aan naar eigen wens, waarbij je kan kiezen tussen pakketten per 1, 2, 3 of 4 maanden.