Kinderboeken 10 jaar

Kinderen van 10 jaar oud zijn enorm nieuwsgierig en ze willen graag zelf kiezen welke verhalen ze lezen. In de laatste fase van de basisschool leren kinderen steeds beter begrijpend lezen en ze stomen zich klaar voor het voortgezet onderwijs. Waarin de leerstof alsmaar moeilijker wordt. Door veel te lezen kunnen kinderen zich veel beter ontwikkelen op het gebied van taal, concentratievermogen en emotioneel vlak. Wanneer je kinderen genoeg keuze in kinderboeken wilt geven is een abonnement op Boekskes echt iets voor jou! Ons assortiment bestaat uit een groot aantal kinderboeken die voor kinderen van 10 jaar oud geschikt zijn. Van leerzame tot aan grappige en spannende kinderboeken. Met een abonnement ontvang je iedere maand een boekenpakket dat op de interesses en het leesniveau van jouw kind zijn afgestemd!

Elke maand nieuwe kinderboeken?

Elk pakket voor slechts € 14,95

Kinderboek 10 jaar, waar moet je op letten?

Een kinderboek kan jonge lezers helpen om hun woordenschat uit te breiden, zich beter te concentreren en om zich op emotioneel vlak beter te ontwikkelen. Als kinderen al op vroege leeftijd zijn begonnen met lezen, hebben ze daar op latere leeftijd alleen maar profijt van. Of ze nu vriendschappen buiten schooltijd sluiten en onderhouden en in het klaslokaal waar ze geconcentreerd moeten luisteren naar de leerkracht. Omdat kinderen op jonge leeftijd al met boeken in aanraking zijn gekomen zien ze lezen ook veel eerder als een leuk tijdverdrijf dan als een verplichting. Terwijl voor ouders het enorm leuk en fijn is als ze samen met hun kindje een boek kunnen lezen. Ze leren hun kinderen veel beter begrijpen en ze komen weer te weten over waar zijn of haar interesses liggen.

Het is enorm belangrijk dat het thema van het kinderboek aansluit op de interesses van het kind, want dan is ook de kans het grootst dat ze in opperste concentratie een verhaal lezen of naar een verhaal luisteren. Terwijl kinderboeken vaak wel belangrijke boodschappen en informatie bevatten waar kinderen iets van kunnen leren.

Harry Potter en de Steen der Wijzen

Jouw kind weet vast en zeker wie Harry Potter is en hoe leuk is het dan om hem of haar het eerste verhaal over de jonge tovenaarsleerling te laten lezen. In de wereldwijde bestseller van schrijfster J.K. Rowling gaat Harry voor het eerst naar Zweinstein, de magische school voor tovenaars en heksen. Het boek is spannend en bevat ook enorm veel humor. Zeker wanneer Harry en zijn vriendjes Ron en Hermelien in de problemen raken als ze de regels van de school overtreden.

De Gorgels Doeboek

Met de Gorgels Doeboek van cabaretier Jochem Myjer kunnen kinderen spelenderwijs leren lezen en knutselen. Het boek staat niet alleen vol met komische verhaaltjes, maar ook met enorm veel leuke opdrachtjes die kinderen kunnen uitvoeren. Dat maakt het boek minder geschikt als tijdverdrijf voor het slapen gaan, maar des te meer is het kinderboekje geschikt voor op de dag. Dan hebben kinderen na school en het huiswerk alle ruimte om lekker creatief bezig te zijn!

Mijn beschermende brein

Het educatieve kinderboek Mijn beschermende brein is handig voor kinderen die meer willen weten over het hebben van pijn en hoe ze hiermee om moeten gaan. Waarom krijg je bijvoorbeeld buikpijn als je te snel een ijsje eet? Of waarom voel je pijn als je jouw teen stoot? In dit boek wordt het allemaal uit de doeken gedaan en wordt er meer verteld over hoe de hersenen (ook wel het brein genoemd) werken.

Iedere maand weer een verrassing

Wil jij ook maandelijks de leukste kinderboeken voor kinderen van 10 jaar ontvangen? Registreer dan een gratis account op de website van Boekskes en kies een abonnement dat bij jouw kindje past. Wij bieden verschillende pakketten aan en je kunt zelf bepalen welk pakket het beste bij jouw kind of kinderen aansluit(en). Je kunt ook de frequentie waarin de boeken worden opgestuurd heel simpel aanpassen. Een groot voordeel is dat je nergens aan vast zit, want via het account kun je het abonnement ook altijd en per direct opzeggen!

Voorleesboek 10 jaar

Kinderen van 10 jaar oud kijken nog altijd uit naar dat fijne moment met hun ouders voor het slapen gaan. Papa en mama lezen een leuk verhaaltje voor terwijl het kindje zich lekker in zijn bedje kan nestelen en heerlijk kan ontspannen en wegdromen. In de leeftijdscategorie van 10 jaar oud zijn er enorm veel kinderboeken verkrijgbaar waaruit je kunt voorlezen. Let er wel op dat je boeken kiest die aansluiten op de interesses van het kind en zijn of haar emotionele ontwikkeling.

Tori

Tori van schrijver Brian Elstak is een spannend kinderboek waarin de kinderen Cel, Bones en Zi hun vader Jean-Michel te hulp moeten schieten wanneer de kwaadaardige Vos in zijn limo met geblindeerde ramen ten tonele verschijnt. De grote vraag is alleen of zij tegen de Vos zijn opgewassen.

Atlas van de Aarde

Durf jij bij de wereldberoemde Nederlandse astronaut André Kuipers in de raket te stappen? In dit educatieve kinderboek neemt de ruimtereiziger je mee voor een rondje rondom de Aarde en je krijgt veel meer te weten over ruimtereizen, het heelal en natuurlijk onze eigen blauwe planeet de Aarde.

Mijn eerste spreekwoordenboek

Mijn eerste spreekwoordenboek van auteur Son Tyberg is een educatief boek voor kinderen van 10 jaar en ouder. Kinderen horen in hun jonge leven al veel spreekwoorden voorbijkomen. Zowel in boeken en tijdschriften als wanneer volwassenen met elkaar in gesprek zijn. Met dit boek leren ze meer dan 200 spreekwoorden kennen en ook waar ze vandaan komen!

Boeken worden gratis toegestuurd

Voor een abonnement op Boekskes betaal je maandelijks een bedrag, maar daar staat tegenover dat je maandelijks gratis boeken ontvangt. Die je ook mag houden als het kindje uitgelezen is! De verzendkosten zijn namelijk gratis en je hoeft de kinderboeken ook niet te retourneren! Zo kun je op een eenvoudige en leuke manier de boekenkast voor je kind vullen.

Leukste en spannendste kinderboeken voor 10 jaar oud

Tijdens de zoektocht naar een mooi, leerzaam of grappig kinderboek voor kinderen van 10 jaar oud kom je tot de ontdekking dat je in ieder geval genoeg keuze hebt! Boeken worden altijd voorzien van een leeftijdsclassificatie terwijl je het thema van het boek kan afstemmen op de interesses van jouw kind. Toch snappen wij heel goed dat je tijdens jouw zoektocht door de bomen het bos niet meer ziet en daarom hebben wij een selectie gemaakt van de beste, leukste en spannendste kinderboeken die voor kinderen van 10 jaar oud geschikt zijn.

Super Groot Zoekboek

Wil je kinderen helpen met hun concentratievermogen terwijl ze ook nog eens een hoop plezier beleven aan een boek? Dan is het Super Groot Zoekboek van Jan van Haasteren zeker de moeite waard! De bekende en wereldberoemde illustraties zorgen voor een hoop plezier terwijl kinderen op zoek gaan naar vertrouwde en herkenbare objecten die in de tekeningen zijn verstopt. Dit boek bewijst dat een kinderboek niet altijd een boodschap of een ontroerend verhaal hoeft te bevatten om kinderen te vermaken en iets bij te brengen.

Omdenken doe je zo!

Omdenken doe je zo is een leerzaam en grappig boek over hoe kinderen de problemen die ze hebben kunnen omzetten in iets positiefs. Zo leren ze beter omgaan met teleurstellingen en dat niet iedere situatie uitzichtloos is. Ook al denken ze van wel! Het boek is geschreven door Berthold Gunster en is ook geschikt voor ouders die samen met hun kindje een boek willen lezen en om hun kindje dat problemen heeft beter te kunnen begrijpen.

Sloompje Slak, het gebroken huis

Kinderen krijgen in hun leven soms te maken met de echtscheidingen van hun ouders en dat heeft een enorme impact op hun wereld en gemoedsrust. Het mooie kinderboek Sloompje Slak, het gebroken huis is een therapeutisch boek dat jonge kinderen helpt bij echtscheidingen. Waarom gaan ouders scheiden en hoe ga je er als kind mee om?

Sloompje Slak, het gebroken huis

Kinderen krijgen in hun leven soms te maken met de echtscheidingen van hun ouders en dat heeft een enorme impact op hun wereld en gemoedsrust. Het mooie kinderboek Sloompje Slak, het gebroken huis is een therapeutisch boek dat jonge kinderen helpt bij echtscheidingen. Waarom gaan ouders scheiden en hoe ga je er als kind mee om?

Waarom een abonnement op Boekskes?

Wil jij iedere maand komische, spannende en leerzame kinderboeken ontvangen om samen met jouw kindje te kunnen genieten van mooie, grappige en ontroerende verhalen? Of wil je simpelweg de boekenkast vullen met leuke boeken waar jouw kind van 10 jaar oud uit kunt kiezen? Kies dan voor een Boekskes abonnement! Want met een abonnement op Boekskes krijg je iedere maand een pakket met kinderboeken gratis thuisgestuurd!

Het is elke maand feest met een abonnement op Boekskes!

Start met hét kinderboeken abonnement van Nederland

Kinderen vinden boeken lezen ontzettend leuk en ze kijken ook met veel plezier uit naar de momenten waarop jij samen met hen een boekje leest of dat je ‘s avonds uit hun favoriete boekje voorleest. Hoe leuk is het dan dat je jouw kind iedere maand kunt verrassend met nieuwe, leuke en leerzame kinderboeken! Bij ons krijg je genoeg variatie in boeken om je kind te blijven stimuleren en onze boeken bevorderen zonder twijfel het leesplezier van zowel de ouder als het kind. Registreer daarom vandaag nog jouw gratis account bij Boekskes!