Waarom Peppa Pig boekjes kopen voor jouw kinderen?

Peppa Pig is een Britse animatieserie, dit is waar de serie Peppa Pig mee is begonnen. Na verloop van tijd zijn er ook speciale tekenfilms van Peppa Pig gemaakt. Daarnaast zijn er verschillende Peppa Pig boekjes te koop. Peppa Pig is een klein en vrolijk biggetje dat allerlei verschillende avonturen meemaakt. Er zijn verschillende soorten Peppa Pig boekjes te koop. Deze Peppa Pig boekjes hebben allemaal een ander onderwerp en een andere manier van interactie. Dit zorgt ervoor dat de fantasie van jouw kind optimaal gestimuleerd wordt. Wij van Boekskes bieden een kinderboeken abonnement aan met daarin meerdere Peppa Pig boekjes. Wil jij weten waarom wij Peppa Pig boekjes in ons abonnement hebben en wil je weten waarom Peppa Pig zo populair is bij jonge kinderen? Lees dan dit artikel!

Wie is Peppa Pig?

Peppa Pig is dus een klein biggetje. Ze heeft verschillende vriendinnetjes die allemaal samen met haar opgroeien. Tijdens het opgroeien maakt Peppa Pig verschillende gebeurtenissen mee die horen bij oud worden, denk bijvoorbeeld aan naar school gaan of op avontuur gaan met vriendinnetjes.

Pegga Pig boekjes gaan dus over de diverse avonturen die zij meemaakt. De avonturen zijn spannend en laten veel ruimte over voor interpretatie en interactie. Dit betekent dat jouw kind zijn of haar fantasie aan het werk kan zetten en echt mee wordt gesleurd in de verhalen. De verhalen zijn kort, duidelijk en spannend. Dit zorgt ervoor dat de concentratie van jouw kind bij het boek blijft, hierdoor wordt de concentratieboog getraind. Peppa Pig maakt altijd weer iets nieuws mee en er is altijd weer wat unieks te vinden in de verhalen. De boekjes zijn leerzaam, maar op een leuke manier. Het aanschaffen van Peppa Pig is dus goed voor het vermaak van jouw kinderen en zorgt er ook nog eens voor dat ze nieuwe dingen leren.

Welke avonturen maakt Peppa Pig mee?

Peppa Pig maakt veel verschillende avonturen mee, denk bijvoorbeeld aan avonturen op vakantie. Wij verkopen een aantal boekjes van Peppa Pig. Deze boekjes hebben interactieve mogelijkheden en bevatten verschillende avonturen en onderwerpen. Een aantal van de onderwerpen van Peppa Pig boekjes zijn:

  • Slapen
  • Logeren
  • De tandenfee
  • Vakantie

Je ziet dat de onderwerpen erg divers zijn. Dit is belangrijk, want zo heeft jouw kind iets om naar uit te kijken. Veel ouders lezen de verhaaltjes van Peppa Pig voor aan hun kinderen voor het slapen gaan. De kinderen kijken er hierdoor vaak naar uit om naar bed te gaan, omdat ze weten dat Peppa Pig wordt voorgelezen en omdat er altijd weer nieuwe en spannende dingen gebeuren.

Het Peppa Pig boekje dat over slapen gaat, vertelt een verhaal over Peppa en George. Ze moeten namelijk gaan slapen maar hebben veel te veel energie om dat te kunnen doen. Bovendien willen ze helemaal niet gaan slapen, er zijn veel leukere dingen te doen dan slapen! Door het voorlezen van een verhaaltje moeten Peppa en George toch in slaap kunnen vallen. De vraag is, gaat dat lukken? In dit boekje lees je het hele avontuur. Het verhaal is gevuld met kleurrijke plaatjes en is geschikt voor jonge kinderen.

Het Peppa Pig boekje dat over logeren gaat, is een van de populairdere boekjes in de serie. In dit boekje wordt beschreven hoe Peppa Pig gaat logeren bij een vriendinnetje. Tijdens dit slaapfeestje worden allerlei leuke spelletjes gedaan. In het boekje lees je meer over deze spelletjes en de avonturen die ze meemaken tijdens het logeren.  Het boekje is wederom gevuld met veel afbeeldingen die het voorlezen een stuk aangenamer maken.

Het boekje dat gaat over de tandenfee vertelt een verhaal over het verliezen van het eerste tandje van Peppa Pig. Peppa Pig legt haar tand onder het kussen en hoopt dat de tandenfee komt. Maar gaat dit ook gebeuren en hoe zit het met het tandje? In dit boek wordt op een leuke manier verteld over het verliezen van je eerste tandje en over de kracht van de tandenfee. Het is een wat korter boekje dan het vorige boekje, maar is gevuld met veel illustraties.

Een populair onderwerp van de Peppa Pig boekjes is Peppa Pig die op vakantie gaat. Tijdens de vakantie maakt ze namelijk allerlei leuke avonturen mee. Er is veel interactie en jouw kind kan mee genieten van de avonturen van Peppa Pig. De avonturen zijn afwisselend en leerzaam. Jouw kind zal zijn of haar aandacht er dan ook gemakkelijk bij kunnen houden tijdens het voorlezen van dit boekje.

De onderwerpen van Peppa Pig boekjes zijn dus zeer divers. Niet elk kind heeft dezelfde interesses. Door verschillende onderwerpen voor te lezen zal jouw kind met veel avonturen te maken krijgen en hierdoor meerdere interesses ontwikkelen. Dit heeft een positief effect op  de ontwikkeling van jouw kind en kan voor veel voordelen zorgen op latere leeftijd.

Waarom kiezen voor Peppa Pig?

Er zijn verschillende onderwerpen als het gaat om kinderboekjes, waarom zou je dan kiezen voor Peppa Pig boekjes? Een belangrijke reden is dat de deze boekjes aansluiten bij de tekenfilms die op de televisie worden uitgezonden. Als jouw kind de serie op de televisie volgt en ook nog de boekjes leest zal jouw kind veel meer in het verhaal zitten en zal hij of zij er nog meer van leren. De boekjes en de tekenfilmserie van Peppa Pig vullen elkaar perfect aan. De boekjes zijn hier dan ook speciaal voor gemaakt.

De onderwerpen van Peppa Pig zijn zorgvuldig gekozen en helpen allemaal bij de ontwikkeling van jouw kind op verschillende gebieden, denk bijvoorbeeld aan:

  • Taalvaardigheid
  • Concentratievermogen
  • Fantaseren
  • Speelsheid

Alle Peppa Pig boekjes stimuleren de ontwikkeling van de bovenstaande punten en dit is ook de reden waarom wij Peppa Pig boekjes in ons abonnement hebben opgenomen. Uit onderzoek blijkt dat kinderen Peppa Pig heel erg leuk vinden. Er zijn veel positieve reviews online te  vinden van ouders die Peppa Pig boekjes hebben gekocht voor hun kinderen.

De taalvaardigheid van jouw kind wordt gestimuleerd door het lezen van Peppa Pig boekjes doordat er korte teksten in combinatie met plaatjes in de boekjes zitten. Hierdoor kan jouw kind gemakkelijk connecties leggen tussen plaatjes en woorden en zal jouw kind sneller nieuwe woorden leren. Dit kan zorgen voor een voorsprong op het gebied van taalvaardigheid. Dit kan jouw kind een behoorlijk voordeel op school opleveren.

Het concentratievermogen van jouw kind wordt getraind doordat de boekjes ervoor zorgen dat er steeds nieuwe prikkels zijn. Hierdoor is het gemakkelijker voor jouw kind om op te letten en zal hij of zij hier later veel profijt van hebben. De concentratieboog wordt op een leuke manier getraind door het lezen van Pegga Pig boekjes.

Fantaseren is iets wat je als volwassene niet meer vaak doet. Kinderen doen dit nog wel en het is heel belangrijk dat zij dit doen, fantaseren is namelijk erg gezond. Door boekjes zoals Peppa Pig boekjes voor te lezen worden de hersenen van jouw kind aan het werk gezet. Je kind gaat onbewust nadenken en fantaseren over de avonturen die Peppa Pig mee heeft gemaakt. Dit is erg gezond voor de ontwikkeling van de hersenen van jouw kind en kan helpen bij het ontwikkelen van creativiteit en creatief denken.

Speelsheid wordt gestimuleerd door de interactie van Peppa Pig boekjes. Kinderen en spelen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Spelen is een belangrijk onderdeel van de ontwikkeling van een kind. Als er niet genoeg ruimte is om op een speelse manier nieuwe dingen te leren zal hij of zij problemen krijgen met leren op latere leeftijd. De Peppa Pig boekjes zorgen voor een speelse manier van leren.

Peppa Pig boekjes bestaan uit plaatjes, maar ook uit kleine teksten en interactieve mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan het spelen met magneten of het oplossen van kleine raadsels. Interactie is zeer belangrijk bij het voorlezen van kinderboekjes. De Peppa Pig boekjes maken interactie gemakkelijk en zorgen ervoor dat jij als ouder jouw kind op een leuke manier kunt voorlezen.

Hoe koop je Peppa Pig boekjes?

Peppa Pig boekjes zijn dus erg goed voor de ontwikkeling van jouw kind. Kinderen zijn dol op de verhalen van Peppa Pig.  Maar waar koop je Peppa Pig boekjes? Wij bieden een kinderboeken abonnement aan voor kinderen van verschillende leeftijdscategoriën. Je krijgt elke maand een pakket thuisgestuurd met verschillende kinderboekjes. In die pakketten zitten ook boekjes van Peppa Pig. Heb jij hier interesse in of heb je nog vragen over de boekjes die wij aanbieden? Neem dan even contact met ons op. Wij streven ernaar om zo snel mogelijk te reageren!