Waarom kiezen voor een Bumba boek voor jouw kind? Je leest het in dit artikel!

Zoals je weet is lezen erg gezond. Of je nu jong of oud bent, iedereen kan zichzelf verder ontwikkelen door te lezen. Vooral voor kinderen is lezen erg belangrijk en kan het veel voordelen opleveren. Een van de populairste boekjes voor kinderen, is een Bumba boek. Maar wie is Bumba precies en waarom zou je voor een Bumba boek kiezen voor jouw kinderen? Dit en meer, lees je allemaal in dit artikel. Daarnaast kom je ook meer te weten over hoe je via ons bedrijf eenvoudigeen kinderboeken abonnement kunt afsluiten, zodat je op een eenvoudige manier jouw kinderen kunt voorzien van de beste boekjes.

Wie is Bumba?

Bumba is een ondeugende en vrolijke clown, die bekend is van televisie. Bumba is ontwikkeld door Studio 100 en is de laatste jaren enorm populair geworden. Bijna elk kind kent Bumba wel. Na het succes van de televisie serie over Bumba, zijn er shows ontwikkeld voor kinderen. Daarnaast zijn er boekjes ontstaan, die aansluiten bij  afleveringen die op de televisie te zien zijn.

Bumba maakt verschillende gebeurtenissen mee. De meeste gebeurtenissen die hij mee maakt zijn samen met zijn vriendjes. De verhalen zijn duidelijk, kort en speels, waardoor een kind gemakkelijk de aandacht bij het verhaal kan houden. De concentratieboog van kinderen is lang niet zo ontwikkeld als dat die bij volwassenen is. De kinderboeken van Bumba spelen hier perfect op in.

Wat maakt Bumba mee?

Bumba is dus zo populair geworden doordat hij verschillende spannende avonturen meemaakt. Om je een beter beeld te geven van de verschillende avonturen die Bumba mee maakt, volgt hieronder een lijstje met een aantal van de onderwerpen die beschreven zijn in de boekjes van Bumba:

  • Kerstmis
  • Het leven op een boerderij
  • Een verjaardag
  • In bad gaan

De avonturen en gebeurtenissen die Bumba mee maakt zijn allemaal zeer herkenbaar voor een kind. Dit is ook de reden waarom ze zo populair zijn bij kinderen en waarom een Bumba boek ideaal is voor de ontwikkeling van een kind.

Het Bumba boek dat gaat over Kerstmis beschrijf de verschillende gebeurtenissen die met kerst te maken hebben. Bumba en zijn vriendjes zijn allemaal dol op Kerstmis. Bumba gaat samen met zijn vriendjes de kerstboom opbouwen en versieren. Tijdens het verhaal wordt alles rondom het opzetten van een kerstboom beschreven en zijn er interactieve mogelijkheden aanwezig, die een kind aansporen om mee te denken bij het versieren van de kerstboom.

Het Bumba boek dat gaat over het leven op de boerderij beschrijft de verschillende werkzaamheden die een boer mee maakt. Bumba gaat met zijn vriendjes een dagje helpen op de boerderij. Tijdens het verhaal maakt een kind kennis met de verschillende dieren die op een boerderij leven. Dit wordt gedaan aan de hand van duidelijke plaatjes. Een kind leert zo op een leuke manier nieuwe dingen.

Waarom kan het voorlezen van een Bumba boek helpen bij de ontwikkeling van een kind?

Het voorlezen van een Bumba boek kan op verschillende manieren helpen bij de ontwikkeling van een kind. De leeftijd van het kind bepaalt welk Bumba boek het beste bij hem of haar past. Je kunt ervoor kiezen om een Bumba boek te kopen, waarbij jouw kind kan gaan kleuren. Dit soort boeken zijn vooral voor kinderen van twee tot drie jaar oud een goede optie. Een Bumba boek draagt bij aan de ontwikkeling van een kind op de volgende manieren:

  • Het verbreedt de algemene kennis
  • Het ontwikkelt de hersenen op een gezonde en speelse manier
  • Het zorgt voor een betere band tussen ouder en kind

Doordat een Bumba boek gebeurtenissen en avonturen beschrijft die herkenbaar zijn voor jonge kinderen, worden er connecties gelegd tussen de gebeurtenissen die hij of zij mee maakt en tussen de gebeurtenissen in de boeken. Dit zorgt voor herhaling van bepaalde onderwerpen. Deze herhaling zorgt ervoor dat een kind deze dingen onthoudt en begrijpt. Hierdoor wordt de algemene kennis groter.

De ontwikkeling van de hersenen wordt door een Bumba boek op verschillende manieren gestimuleerd. Bumba boeken zijn er namelijk in verschillende soorten, zoals voorleesboeken, kleurboeken, telboeken en stickerboeken. Elke soort boek zorgt voor een andere manier van leren, waardoor de hersenen zich op verschillende vlakken beter kunnen ontwikkelen. Zo zorgt een voorleesboek vooral voor betere concentratie en ontspanning. Een interactief Bumba boek, zoals een stickerboek, zorgt voor de ontwikkeling van een creatieve manier van denken. Dit geldt ook voor de kleurboeken van Bumba. Door verschillende Bumba boeken te kopen kun je jouw kind dus een betere ontwikkeling op verschillende vlakken gunnen. Het kinderboeken abonnement dat wij verkopen bevat deze verschillende soorten boeken.

Het ontwikkelen van een goede band tussen jou en je kind is essentieel om verschillende redenen. Zo helpt een goede band tussen een ouder en een kind bij het verminderen van angsten. Ook psychische problemen die op latere leeftijd tot uiting kunnen komen, kunnen deels worden voorkomen door een goede band met een kind op te bouwen. Samen lezen en kleuren is een zeer goede manier om deze band op de juiste manier op te bouwen en te versterken. Je bent dan namelijk op een leuke manier samen dingen aan het ondernemen. Jouw kind krijgt hierdoor een veilig en aangenaam gevoel. Dus, kies je voor een Bumba boek? Dan kies je voor een gezonde en goede emotionele ontwikkeling van jouw kind.

Conclusie

Bumba boeken zijn erg populair en dragen bij aan een gezonde ontwikkeling van jouw kind op meerdere vlakken. Wij van Boekskes bieden een kinderboeken abonnement aan voor kinderen van verschillende leeftijden. Deze kinderboeken zijn zorgvuldig geselecteerd, om precies aan te sluiten bij het niveau van een kind van een bepaalde leeftijd. In onze paketten kun je onder andere Bumba boeken vinden. Wil jij de beste Bumba boeken voor jouw kind kopen? Sluit dan een goedkoop kinderboeken abonnement af, wat eenvoudig kan via onze website. Heb je nog vragen over de boekjes die in onze pakketten zitten, of wil je wat extra informatie? Neem dan gewoon even contact met ons op. Wij streven ernaar om zo snel mogelijk te reageren.