Maak van je kind een kleine chef-kok

Koken is niet alleen een waardevolle vaardigheid, maar het kan ook een leuke en leerzame activiteit zijn voor je kinderen. Door ze kennis te laten maken met de wereld van koken kunnen ze niet alleen leren hoe ze hun favoriete gerechten kunnen maken, maar ook vaardigheden zoals teamwork, creativiteit en gezonde eetgewoontes oppikken. Een van de beste manieren om je kind enthousiast te maken hierover is doormiddel van kookboeken, maar welke zijn dan geschikt voor kinderen? En welke zijn ook leuk om te lezen? Wij hebben de leukste op een rijtje gezet voor je.

Kikker en zijn vriendjes eten altijd samen

Kikker en zijn vriendjes houden van eten, een gezellig ontbijt tot zomersoep of worteltjes uit de tuin van Haas. De feestelijke taarten van Varkentje doen het ook altijd goed, maar hoe maken kikker en zijn vriendjes dat nou? Dat vind je in hun eigen gemaakte kookboek. Hier staan alle lievelingsgerechten van Kikker in zodat ook jij kunt proeven wat hij het liefst eet. Ook zijn er exclusieve verhaaltjes te vinden in dit boek die Kikker en zijn vriendjes nog nooit eerder hebben verteld. De recepten zijn kindvriendelijke en niet te ingewikkeld om te maken. Ook is het boek makkelijk schoon te krijgen als kinderhandjes het recept hebben gebruikt tijdens het koken.

Eten met Nijntje

Nijntje neemt je in vijf korte verhalen mee op ontdekkingstocht. Zo neemt ze een kijkje in de moestuin en in de boomgaard. Ze leert ook dat de koe melk geeft waar kaas van wordt gemaakt. Bij deze verhalen zijn 40 nieuwe recepten bedacht voor de allerkleinsten. De recepten zijn eenvoudig, gezond en erg lekker. De recepten in dit kookboek zijn voor de hele familie, maar gefocust op peuters en kleuters. Hoe maak je groenten tot hun lievelingseten? Hoe verleid je ze tot het proberen van nieuwe smaken? Het is allemaal te vinden in het leuke kinderkookboek van Nijntje.

Het Waanzinnige kinderkookboek

Met dit kookboek kunnen de kinderen zelf een keer het avondeten op tafel neerzetten. Het is namelijk een super leerzaam boek. 24Kitchenchef Hugo bedacht de beste voor-, hoofd- en bijgerechten die makkelijk te maken zijn door kinderen. In het boek leer je eerst over alle verschillende technieken, zoals bijvoorbeeld het snijden van groentes. Ook leert het boek je kind kennis maken met verschillende recepten van over de hele wereld. Het is de perfecte handleiding voor beginnende koks die graag een keer zelf het avondeten willen bepalen en maken.

Lekkerbekkenboek

In dit geweldige lekkerbekkenboek leer wat alle studio 100-helden het liefst eten én hoe ze dit bereiden. Je hoeft helemaal geen kooktalent te zijn om de recepten uit het lekkerbekkenboek te kunnen bereiden. Duik samen de keuken in met de kleintjes en laat ze kiezen welk gerecht ze willen bereiden. Nog beter is als je ze een held laat kiezen waar ze zich in herkennen, om vervolgens het lievelingsgerecht van diegene te maken. Wedden dat het lievelingsgerecht van K3 veel lekkerder smaakt als ze al fan zijn van de popgroep?

Kids in de keuken

Met meer dan 150 onweerstaanbare recepten voor kinderen en een duidelijke instructie per recept, is dit kookboek een grote hit. Sterren geven de moeilijkheidsgraad aan, zodat een recept kiezen heel gemakkelijk is. Hierdoor kan je een gerecht kiezen dat past bij je kind, waardoor elk recept zeker lukt! De recepten zijn geschikt voor kinderen tussen de 5 en 12 jaar. Er zit veel afwisseling in de recepten, zodat je elke keer weer iets nieuws op tafel kunt zetten en je iedereen kunt verrassen met wat voor heerlijks je hebt gemaakt. Je ontdekt alles in dit boek over lekker kokkerellen en dat met lekkere gezonde recepten!

Conclusie

Het introduceren van koken aan je kind kan een geweldige manier zijn om hen belangrijke vaardigheden bij te brengen en hun interesse in gezonde voeding te stimuleren. De bovengenoemde kinderboeken kunnen daarbij helpen. Door samen met je kind te koken creëer je herinneringen die ze nooit meer zullen vergeten, dus laat je kind een kleine Chef-kok worden en begin vandaag nog met het verkennen van de keuken.