Kinderboekenweek 2023 – Bij mij thuis!

Het is weer Kinderboekenweek! Van 4 tot 15 oktober doen boekenwinkels, bibliotheken en scholen hun best om kinderboeken onder de aandacht te brengen. Ieder jaar is er weer een thema en dit jaar is dat Bij mij thuis! Om dat te vieren is Boekskes de samenwerking aangegaan met verschillende influencers. Wat dat precies inhoudt lees je verderop in deze blog.

Kinderboekenweek 2023

Het thema van dit jaar is Bij mij Thuis! Bij iedereen thuis is het namelijk anders en we kunnen zo veel van elkaar leren. Bij de ene wordt er elke avond gelezen voor het slapengaan. Bij een ander wordt er thuis geen Kerst, maar Suikerfeest gevierd. Iedereen heeft een andere thuis situatie en dat maakt het juist zo bijzonder! Want wat maakt nou van een huis een thuis? Dat staat dit jaar centraal in de Kinderboekenweek 2023.

Kinderboekenweekgeschenk 2023

Ieder jaar wordt er een boek geselecteerd als Kinderboekenweek geschenk. Dit jaar is dat Ravi en de laatste magie  van de schrijfster Sanne Rooseboom. Het is een verhaal over Ravi van 11 jaar oud, die na een ontplofte gasfornuis samen met haar moeder en broertje in een tehuis voor ouderen wordt ondergebracht. Dit is namelijk de enige plek waar haar moeder, die in een rolstoel zit, vrij kan bewegen. Maar de bewoners van het tehuis blijken gepensioneerde tovenaars te zijn. Lukt het Ravi om de machtigste tovenaar met kwade bedoelingen te stoppen? En gaat Ravi zich ooit ergens thuis voelen?

Wat is de Kinderboekenweek?

De Kinderboekenweek is bedoeld om kinderboeken die in de Nederlandse taal zijn geschreven, dus niet vertaald van bijvoorbeeld Engels, te promoten aan de hand van een bepaalde thema. Het thema wisselt ieder jaar weer, maar sluit altijd aan bij een herkenbaar onderwerp voor zowel jong als oud. Door heel het land worden evenementen georganiseerd om lezen aan te moedigen, van voorleessessies tot signeersessies door geliefde kinderboekenschrijvers.

Boekskes actie voor de Kinderboekenweek 2023

Om extra aandacht te geven aan Kinderboekenweek heeft Boekskes de input gevraagd van haar doelgroep – de jonge lezers zelf! Hoe ervaren zij het uitpakken van een boekenpakket én de boeken die er in zitten? Deze unboxing video’s zullen wij de komende tijd delen op onze socials en de eerste kan je al hier bekijken.

Volg dus onze social kanalen om nog meer van deze leuke video’s te zien en op de hoogte te blijven van alle leuke acties wij organiseren!