Hoe kies je het juiste voorleesboek voor een peuter?

Peuters zijn kinderen van 2 tot 4 jaar oud. Tijdens deze fase leert een kind connecties leggen tussen verschillende dingen. Daarnaast begint hij of zij ook met fantaseren en ontdekken. Het is dan ook tijdens deze fase dat het voorlezen van een goed voorleesboek zeer belangrijk is en kan bijdragen aan de ontwikkeling van de hersenen en het gedrag van een peuter. Het kiezen van het juiste voorleesboek voor een peuter is belangrijk om maximaal te kunnen profiteren van de voordelen van het voorlezen. Wij van Boekskes hebben een kinderboeken abonnement samengesteld voor kinderen van verschillende leeftijdscategorieën, dus ook voor kinderen in de peuterfase. Wil jij weten hoe jij via ons het beste voorleesboek voor een peuter kunt kopen? Lees dan snel verder!

Waar moet je op letten bij het kopen van een voorleesboek voor een peuter?

Bij het kopen van een voorleesboek voor een peuter moet je met verschillende dingen rekening houden. Het is namelijk zo dat boeken voor peuters anders zijn dan boeken voor kinderen die jonger zijn dan de peuterleeftijd. Kinderen jonger dan 2 jaar hebben andere interesses en zijn nog niet zo ver qua ontwikkeling als kinderen van de peuterleeftijd. Om deze reden is het dan ook belangrijk dat je boekjes koopt die passen bij de leeftijd van een kind.

Tijdens de peuterfase is het belangrijk dat de boekjes die je voorleest te maken hebben met de volgende punten:

 • Fantaseren
 • Herkenbaarheid
 • Het leggen van connecties

Koop je een voorleesboek voor jouw peuter? Zorg ervoor dat het boekje dan voldoet aan de bovenstaande punten. Het boekje moet een verhaal beschrijven dat herkenbaar is voor de peuter. Zo kan een peuter gemakkelijk connecties leggen tussen de voorwerpen en de gebeurtenissen uit het boek en het echte leven. Herkenbaarheid en het leggen van connecties is belangrijk tijdens deze fase en zorgt ervoor dat de algemene ontwikkeling van een peuter sneller vooruit gaat.

De woordenschat van een peuter zal tijdens deze fase van zijn of haar leven ook flinke sprongen vooruit maken. Om deze reden is het leggen van connecties ook belangrijk. Stel er komt in het voorleesboek voor jouw peuter een mand met fruit voor. Benoem dan samen met jouw peuter de stukken fruit. Vervolgens kun je later op de dag echt fruit erbij pakken en vragen aan jouw peuter wat voor soorten fruit het zijn. Zo legt jouw peuter connecties tussen de verhalen uit het voorleesboek, maar ook tussen de echte wereld. Hierdoor zal jouw peuter de verhalen sneller begrijpen en een bredere woordenschat ontwikkelen.

Fantaseren staat ook centraal tijdens de peuterfase. Koop je een voorleesboek voor een peuter? Kies dan voor een boek met genoeg fantaseer mogelijkheden. Een peuter kan bijvoorbeeld zien dat er bepaalde voorwerpen in een boek worden gebruikt. Vervolgens kan de peuter dan dit voorwerp pakken en er iets leuks mee doen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruiken van een pan als pet. De boekjes die wij verkopen voor peuters zijn zo ontworpen dat ze inspelen op de fantasie van een peuter.

Wat voor voorleesboeken voor peuters bieden wij aan?

In het kinderboeken abonnement dat wij aanbieden voor een peuter zitten verschillende soorten boeken, waaronder dus voorleesboeken. De voorleesboeken die wij aanbieden zijn van de bekendste personages, die onder andere bekend zijn van de televisie. Op deze manier helpen wij bij het leggen van connecties tussen de verhalen uit de boekjes en tussen dagelijkse ervaringen die jouw peuter opdoet. Hieronder volgt een lijst met een aantal voorleesboeken die wij verkopen voor peuters:

 • Thomas en zijn vriendjes
 • Dora
 • Lappa
 • Bumba
 • Frozen

Deze boekjes zijn dus allemaal bekend van de televisie, daarnaast zijn de verhalen van deze boekjes qua moeilijkheidsgraad precies afgestemd op de ontwikkeling van een kind van de peuterleeftijd. Lees je met jouw peuter samen een boekje van Thomas en zijn vriendjes? Dan zal jouw peuter snel de connectie kunnen leggen als de televisie aanstaat en Thomas en zijn vriendjes ook op de televisie te zien zijn. Kies dus voor een herkenbaar voorleesboek voor jouw peuter en stimuleer zijn of haar ontwikkeling op de best mogelijke manier.

Waarom kiezen voor onze voorleesboeken voor peuters?

Vergeleken met andere bedrijven die kinderboeken aanbieden, bieden wij diverse pakketten aan voor de laagste prijs, die precies zijn samengesteld voor kinderen van de peuterleeftijd. Ons pakket bestaat uit verschillende boeken, waaronder dus voorleesboeken. Een voorleesboek voor een peuter moet voldoen aan de punten die eerder beschreven zijn in dit artikel. De boekjes die wij aanbieden zijn precies afgestemd op onder andere deze punten. Daarnaast zijn wij het goedkoopste bedrijf dat een kinderboeken abonnement aanbiedt. Kies je voor ons? Dan profiteer je van:

 • Het goedkoopste kinderboeken abonnement
 • Boekjes speciaal afgestemd op de leeftijdscategorie van jouw kind
 • De bekendste boekjes
 • Verschillende soorten boekjes

Genoeg redenen dus om een voorleesboek voor jouw peuter te bestellen via ons kinderboeken abonnement. Je kunt er voor kiezen om het pakket uit te proberen. Is het kinderboeken abonnement niet naar wens? Dan zit je nergens aan vast. Gun jouw peuter de beste ontwikkeling en kies voor de beste voorleesboeken voor een peuter die je kunt bestellen via ons.

Conclusie

Een peuter vindt het heerlijk om te fantaseren en connecties te leggen tussen de dingen die hij of zij meemaakt. Door de juiste voorleesboeken te kopen voor jouw peuter kun je de ontwikkeling van de fantasie van jouw peuter ondersteunen. Daarnaast help je bij de ontwikkeling van de woordenschat en de algemene kennis. Het beste voorleesboek voor een peuter kun je eenvoudig bestellen via ons. Wij bieden een kinderboeken pakket aan voor jouw peuter, voor slechts € 9,95 per maand. Zo kun je jouw peuter op een leuke en gemakkelijke manier helpen bij zijn of haar ontwikkeling. Heb je nog vragen over ons kinderboeken abonnement, of over het kopen van het juiste voorleesboek voor een peuter? Neem dan even contact met ons op. Wij streven ernaar om zo snel mogelijk te reageren.