Het vinden van het juiste voorleesboek voor jouw baby? Dat doe je zo!

Voorlezen, wie is er niet mee opgegroeid? Voorlezen wordt vaak al vanaf jonge leeftijd gedaan. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat voorlezen op jonge leeftijd een positief effect heeft op de ontwikkeling van een kind. Zelfs voorlezen voor baby’s wordt enorm aangeraden. Het voorlezen voor een baby is echter wel anders dan het voorlezen voor peuters of kleuters. Daarnaast is het vinden van een goed voorleesboek voor een baby vaak lastiger. Wil jij weten hoe je op de juiste manier kunt voorlezen voor jouw baby en wil je weten hoe jij de juiste voorleesboekjes koopt? Lees dan dit artikel.

Waarom voorlezen voor een baby?

Vaak denken mensen dat voorlezen voor een baby nutteloos is, ze zijn namelijk nog jong en krijgen vaak nog lang niet alles mee. Toch blijkt uit verschillende onderzoeken dat voorlezen voor baby’s bijdraagt aan het ontwikkelen van een goede woordenschat en het ontwikkelen van sociale en cognitieve functies. Naast de voordelen die een baby ervaart als hij of zij voorgelezen wordt, zorgt voorlezen ook nog eens voor het ontwikkelen van een goede band tussen jouw en je baby. Het creëert een leerzaam rust moment, op een speelse manier.

Voorlezen voor een baby is in onze ogen dus essentieel voor zijn of haar ontwikkeling. Wij raden ouders daarom aan om zo vroeg mogelijk te beginnen met voorlezen. Kies voor een goed voorleesboek voor jouw baby en stimuleer zijn of haar ontwikkeling vanaf jonge leeftijd, op de juiste manier.

Hoe pak je het voorlezen aan een baby aan?

Als je niet op de juiste manier voorleest, dan heeft jouw baby hier niet optimaal profijt van. Het voorlezen van een voorleesboek voor jouw baby pak je op de juiste manier aan door met een aantal dingen rekening te houden. Allereerst is het zo dat het voorlezen voor een baby anders is dan het voorlezen voor een peuter of kleuter. Dit heeft met een aantal dingen te maken. Deze dingen zijn:

 • Kleinere woordenschat
 • Kortere concentratieboog
 • Minder kennis

Baby’s hebben natuurlijk veel minder algemene kennis, doordat ze nog zo jong zijn. Dit is geen probleem, maar dit betekent wel dat de boekjes en de manier van voorlezen hier op aangepast moeten zijn. Kies dus voor eenvoudige boekjes met veel plaatjes en veel kleuren. Baby’s vinden dit het leukste en leren hier het meeste van.

De concentratieboog van een baby is zeer kort. Dit betekent dat je het beste kunt kiezen voor een voorleesboek voor een baby dat bestaat uit korte en duidelijke verhaaltjes. Daarnaast kun je zelf ook inspelen op de korte concentratieboog van een baby, zodat het voorlezen gemakkelijker gaat, hierover lees je later meer.

Om de ontwikkeling van jouw baby optimaal te stimuleren door middel van boekjes, is het essentieel dat de boekjes bestaan uit veel interactieve mogelijkheden. Het perfecte voorleesboek voor een baby bestaat uit verschillende manieren waarop de zintuigen van een baby geprikkeld worden.

Een aantal manieren waarop de zintuigen van een baby op verschillende manieren geprikkeld kunnen worden, is door boekjes voor te lezen met veel plaatjes, geluidsfragmenten en oppervlaktes om te voelen.

Deze drie dingen stimuleren verschillende zintuigen en komen beter binnen bij een baby dan een verhaal dat voorgelezen wordt. De boekjes die wij verkopen zijn speciaal gemaakt voor verschillende leeftijdscategorieën. Zo zijn de boekjes voor baby’s speciaal ontworpen om te passen bij de interesses en ontwikkeling van een baby.

Om het voorlezen van een voorleesboek voor een baby goed aan te pakken moet je rekening houden met een aantal punten. Als je hier geen rekening mee houdt dan zal jouw baby niet optimaal profiteren van de voordelen van voorlezen. Daarnaast zal jouw baby het ook minder leuk vinden om voorgelezen te worden. Hieronder volgt een lijst met de belangrijkste punten op het gebied van voorlezen voor jouw baby:

 • Routine
 • Voorlezen in een rustige ruimte
 • De manier van voorlezen
 • Intonatie en enthousiasme

Bij het voorlezen van een voorleesboek voor jouw baby is routine zeer belangrijk. Zorg voor vaste en korte voorleesmomenten door de dag heen. Zorg ook voor een rustige omgeving. Als je gaat voorlezen in de woonkamer waar de televisie en de radio aanstaan, dan leidt dit af. Zet alles uit en neem even de tijd om samen met jouw baby te lezen. Het voorlezen zelf hoeft maar 10 minuten te duren. Dit is echter geen vaste regel. Kijk hoe jouw baby reageert, vind hij of zij het nog leuk na 10 minuten om voorgelezen te worden? Dan kun je de tijd iets verlengen.

De manier van voorlezen is ook zeer belangrijk. De manier waarop je een voorleesboek voor een baby voorleest, is anders dan de manier waarop je een voorleesboek voor een peuter voorleest, houd hier dus rekening mee! Het is belangrijk om tijdens het voorlezen veel oogcontact te maken. Daarnaast is het belangrijk om het boekje stil en op een goede afstand te houden. Ga niet te snel door het boekje heen. Sta even stil bij een plaatje. Als je merkt dat jouw baby interesse heeft in een plaatje, zorg er dan voor dat je enthousiast reageert. Beschrijf het plaatje kort en geef de afbeelding bijvoorbeeld een naam.

De manier waarop je iets zegt, is veel belangrijker voor een baby dan wat je zegt. Stel er staat een afbeelding van een beer in een boek. Dan kun je op een enthousiaste manier “beer” zeggen. Daarnaast kun je een kort vrolijk liedje zingen over de beer. Er zijn verschillende mogelijkheden enthousiasme te creëren tijdens het voorlezen. Hoe je dit doet, maakt niet uit, het doel is om op een leuke en energieke manier het voorlezen kort en leuk te houden, op deze manier leert jouw baby namelijk het meeste van het voorlezen. Kies dus voor een voorleesboek voor een baby waarbij het mogelijk is om op deze manier voor te lezen.

Het beste voorleesboek voor jouw baby vinden?

Veel ouders vinden het lastig om het juiste voorleesboek voor een baby te kopen. Gelukkig hebben wij van Boekskes daar een oplossing voor. Wij bieden een kinderboeken abonnement aan voor kinderen van verschillende leeftijdscategorieën, waaronder ook baby’s. De boekjes die wij verkopen voor baby’s vallen in de volgende categorieën:

 • Voorleesboeken
 • Voelboeken
 • Badboekjes
 • Geluidsboeken

Doordat wij verschillende soorten boeken in ons abonnement aanbieden krijgt jouw baby te maken met verschillende manieren van voorlezen. Hierdoor wordt de ontwikkeling maximaal gestimuleerd en blijft het ook leuk en afwisselend.

De voorleesboeken die wij aanbieden bestaan uit kleine verhaaltjes die voornamelijk uit plaatjes bestaan. Hierdoor is het verhaal beter over te brengen op jouw baby. De afbeeldingen in deze boekjes zijn zo gemaakt dat ze de interesse van jouw baby wekken. Er zijn veel contrasten aanwezig en de boekjes zijn kleurrijk. Dit zijn de belangrijkste punten van een goed voorleesboek voor een baby.

De voelboeken bestaan uit plaatjes met verschillende mogelijkheden om te voelen. De oppervlaktes van deze plaatjes zijn anders. Zo kun je bijvoorbeeld in een dierenboek de vacht van verschillende dieren voelen. Deze boekjes zorgen voor een spannende en leuke manier van voorlezen voor jouw baby.

Baby’s vinden het vaak fijn om in bad te gaan. In ons kinderboeken abonnement voor baby’s zitten badboekjes. Dit zijn boekjes die speciaal gemaakt zijn om in bad voorgelezen te worden. De verhalen in de boekjes hebben te maken met in bad gaan en zijn ook nog eens bestand tegen water. Hierdoor kun je het in bad doen van jouw baby veranderen in leuk en leerzaam moment.

De geluidsboeken zijn boekjes met verschillende geluidseffecten. Vaak komt dit bij dierenboekjes voor, maar wij bieden ook andere boekjes aan waarbij gebruik wordt gemaakt van geluidseffecten. Geluidseffecten zorgen voor een afwisseling in de manier van voorlezen voor jouw baby.

Doordat wij pakketten aanbieden met verschillende interactieve mogelijkheden leert jouw baby op de best mogelijke manier nieuwe dingentijdens het voorlezen.

Welke voorleesboeken voor baby’s bieden wij aan?

Wij bieden diverse soorten voorleesboeken voor baby’s aan. Wij verkopen boeken van de bekendste personages, denk bijvoorbeeld aan:

De meeste boekjes die wij verkopen zijn bekend van televisie. Ook zijn er verschillende tekenfilm series over deze boekjes gemaakt. Hierdoor kan jouw baby door middel van de televisie en door middel van de boekjes genieten van zijn of haar favoriete personages.

Doordat wij pakketten aanbieden is het niet meer nodig om zelf op zoek te gaan naar een goed voorleesboek voor jouw baby. Onze pakketten bestaan uit de beste boeken. Zo heb jij op een eenvoudige manier beschikking over de beste voorleesboeken voor baby’s.

Conclusie

Voorlezen voor baby’s is een uitstekende manier om de ontwikkeling van een baby op verschillende vlakken te stimuleren. Door niet voor één voorleesboek, maar voor meerdere en verschillende soorten voorleesboeken voor jouw baby te kiezen, stimuleer je zijn of haar ontwikkeling op de best mogelijke manier. Daarnaast maakt dit het ook nog eens veel leuker. Wil jij de toegang tot de beste voorleesboeken voor jouw baby, voor de laagste prijs? Dan zit je bij ons goed. Sluit je bij ons een kinderboeken abonnement af? Dan profiteer je van 4 boekjes per maand, voor een vaste lage prijs van € 14,95. Het pakket heeft altijd een winkelwaarde van € 20,- en wordt perfect afgestemd op jouw kind. Lijkt dit je interessant en heb je nog vragen? Neem dan even contact met ons op. Wij streven ernaar om zo snel mogelijk te reageren!