De leukste kinderboeken over Pasen

Pasen staat weer voor de deur en dat betekent een tijd vol gezelligheid, eieren zoeken en natuurlijk het lezen van de leukste kinderboeken over Pasen! In dit blog zullen we je alles vertellen over de beste kinderboeken met een paasthema. Ben je op zoek naar een geschikt boek voor jouw kinderen om samen te lezen of om hen te vermaken tijdens de paasvakantie? Lees dan snel verder!

Waarom een kinderboek over Pasen?

Kinderboeken over Pasen zijn een fantastische manier om je kinderen meer te leren over deze feestelijke periode. Door middel van verhalen en illustraties worden de tradities, symbolen en betekenis van Pasen op een speelse manier uitgelegd. Bovendien zijn paasboeken ook gewoon leuk en gezellig om samen te lezen!

Hoe kies je een geschikt kinderboek?

Bij het kiezen van een kinderboek zijn er enkele factoren om rekening mee te houden. Denk bijvoorbeeld aan de leeftijd en het leesniveau van je kind, de onderwerpen die hen interesseren en of je een boek wilt met veel illustraties of meer tekst. Om je te helpen bij deze keuze, hebben we een top 10 samengesteld van de leukste kinderboeken over Pasen.

De top 10 kinderboeken over Pasen

Deze top 10 is zorgvuldig samengesteld op basis van populariteit, leesplezier en educatieve waarde. Er is voor ieder wat wils, van peuters tot basisschoolkinderen. Hier zijn onze aanraders:

1. Vrolijk Pasen Ollie – Oliver Dunrea

Gonnie, Gijsje, Bo en Eddie, de gansjes, zijn druk bezig met het kleuren van eieren. Elke schaal krijgt een andere kleur en de vier verstoppen hun eieren. Ollie heeft geen ei om te verven en ontwikkelt een eigen plan. Waar zijn de paaseieren nu gebleven? Een prachtig geïllustreerd boek voor peuters.

2. Boer Boris en de eieren – Ted van Lieshout & Philip Hopman

Er is bij Boer Boris een vrolijke verrassing gezien: de kippen hebben voor Pasen kleurrijke eieren gelegd. Geen reden voor bezorgdheid; de dieren zijn gezond en vierden het feest!

3. Meneer Konijn en zijn Chocoladefabriek – Elys Dolan

Meneer Konijn beheert een fabriek die chocolade-eieren produceert. Wanneer hij voortdurend wil blijven groeien, voeren zijn werknemers (de kippen) actie door te staken. Dit leidt er toe dat meneer Konijn inziet dat het beter is om een betere baas te zijn voor zijn fabriek, de kippen en zichzelf.

4. Bij Anna op school – Vrolijk Pasen! – Kathleen Amant

Oei, Pasen is al begonnen en de paasmandjes zijn nog steeds leeg! De juf vertelde dat de paashaas per ongeluk alle eitjes in het park verstopt heeft en de klas gaat er direct op af om ze te zoeken.

5. Het paaskuiken – Geraldine Eischner & Alexandra Junge

Hilde wil dat haar kuiken op precies paaszondag uit het ei komt, maar ze weet niet wanneer dat is: soms is het namelijk in maart en soms april! Ze gaat op zoek naar het geheim van Pasen. In elke tekening is een daarnaast een haas verstopt, soms makkelijk te vinden, soms moeilijker. Wie kan ze allemaal ontdekken? De schitterende illustraties en het eenvoudige verhaal maken dit boek geschikt voor jonge kinderen.

6. Het paasverhaal – Kathleen Amant

Dit boek vertelt het paasverhaal op een begrijpelijke manier voor kinderen. Het legt de betekenis van Pasen uit en verbindt het christelijke aspect met de paasviering. Het boek is geschikt voor basisschoolkinderen en biedt ouders de mogelijkheid om samen met hun kind te praten over de betekenis van Pasen.

7. Dribbel’s eerste paasfeest – Eric Hill

Het zoeken naar de verstopte eieren door Dribbel en zijn metgezellin Leentje is een spannend avontuur. Dribbel, de grappige hond, is bij mijn peuter geliefd en dit paasprentenboek geeft haar weer een leuke belevenis.

8. Luuk en Lotje, het is Pasen – Ruth Wielockx

Luuk en Lotje willen graag een dagje gaan eieren rapen. Daarom hebben ze zich verkleed en een mandje meegebracht naar de boerderij van boer Teun. In de wei tussen de lammetjes en in het kippenhok bij de kuikentjes gaan ze op zoek naar eieren. Wil jij ook meezoeken?

9. Eieren zoeken met Dora – Sarah Willson

In dit avontuurlijke boek gaat Dora samen met Boots op zoek naar paaseieren. Dit interactieve verhaal moedigt kinderen aan om mee te doen met de zoektocht, terwijl ze tegelijkertijd leren over de paastradities.

10. De paashaas op cadeautjestocht – Mieke Goethals

De paashaas is druk bezig met het verstoppen van cadeautjes en eieren, maar hij heeft hulp nodig van de lezer om alles op tijd af te krijgen. Dit boek is een spannend avontuur vol verrassingen en leert kinderen over de vreugde van het geven en delen.

Conclusie

Er zijn talloze leuke en leerzame kinderboeken over Pasen, dus er is altijd wel een boek dat bij jouw (klein)kind past. Van verhalen over paaseieren zoeken en het schilderen van eieren tot het ontdekken van de betekenis achter de feestdag, deze boeken zullen je kinderen zeker vermaken tijdens de paasvakantie. Vind je het toch lastig om zelf een kinderboek uit te kiezen? Overweeg dan een maandelijks kinderboekenpakket – met veel liefde samengesteld door ouders en leraren. Wij wensen je veel plezier met het lezen van deze kinderboeken en een vrolijk Pasen!