De beste kinderboeken voor kinderen van 10 jaar oud

Kinderen van 10 jaar oud hebben al een stevige basis ontwikkeld. Over een paar jaar gaan ze van de basisschool af en beginnen ze met de middelbare school. Hier gaat de ontwikkeling van een kind verder. Ook voor kinderen van 10 jaar oud is lezen essentieel. Toch blijkt dat hoe ouder een kind wordt, hoe minder ze gaan lezen. Dit kan voor problemen zorgen. Om het lezen te stimuleren hebben wij een kinderboeken abonnement ontworpen. Zo verkopen wij kinderboeken voor kinderen van 10 jaar. Deze boeken passen bij het niveau van jouw kind. Dit maakt het lezen gemakkelijker. Heb jij hier interesse in en wil je hier meer over weten? Lees dan dit artikel.

Kenmerken van een kind van 10 jaar oud

Kinderen van 10 jaar oud worden steeds zelfstandiger. Interesses en voorkeuren worden tijdens deze leeftijd volop gevormd en ontdekt. Zo kan een kind van 10 jaar ineens interesse krijgen in het veranderen van zijn kapsel, maar ook op het gebied van kleding zullen kinderen van deze leeftijd steeds vaker laten merken wat ze wel en niet leuk vinden. Tijdens deze leeftijd groeit een kind vaak erg snel, zowel op lichamelijk als mentaal gebied.

Op school leert een kind van 10 jaar oud lastigere verhalen te lezen. Ook op het gebied van rekenen maken ze flinke sprongen. Omdat lezen tijdens deze fase uitdagend moet zijn, maar ook moet aansluiten bij de persoonlijkheid van een kind, kan het lastig zijn om de juiste boeken te kopen. Er zijn diverse kinderboeken voor kinderen van 10 jaar oud te koop, hoe koop je dan het juiste boek? Je leest het in de volgende alinea.

Kinderboeken die aansluiten bij een kind van 10 jaar oud

De juiste kinderboeken voor kinderen van 10 jaar oud moeten aansluiten bij de interesses en het kennisniveau van een kind van deze leeftijd. Is dit niet het geval? Dan zal een kind minder interesse krijgen in het lezen. Lezen moet iets spontaans en leuks zijn, niet iets geforceerd. Wil jij de beste kinderboeken voor jouw kind van 10 jaar oud kopen? Houd dan rekening met de volgende punten:

  • Zelfstandigheid
  • Niveau
  • Interesses
  • Afwisseling

Dit zijn de belangrijkste punten om rekening mee te houden bij het aanschaffen van kinderboeken voor kinderen van 10 jaar oud. Dit is precies waar wij van Boekskes bij kunnen helpen.

Zelfstandigheid is een belangrijk punt. Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, vormen kinderen van deze leeftijd al een eigen mening en weten ze wat ze wel en niet willen. Dit moet terugkomen in de manier van lezen, maar ook bij de boeken die ze lezen. Zorg ervoor dat een kind van deze leeftijd zelfstandig de boeken kan lezen die hij of zij wil lezen.

Niveau is natuurlijk belangrijk. Is het boek te gemakkelijk? Dan zit er te weinig uitdaging in en zal een kind dit niet snel gaan lezen. Is een boek te lastig? Dan zullen ze zo’n boek ook niet graag lezen. De juiste moeilijkheidsgraad is daarom belangrijk. Aan de hand van de schoolresultaten en het niveau van lezen op school, kun je afleiden welke boeken het beste bij jouw kind passen. Daarnaast kun je ook diverse boeken kopen en kun je kijken welke boeken jouw kind het fijnst vindt om te lezen.

De kinderboeken voor een kind van 10 jaar die je gaat kopen, moeten aansluiten bij de interesses van een kind. Heeft jouw kind interesse in actiefiguren? Koop dan een boek dat hierbij aansluit. Houdt jouw kind van puzzelen en het oplossen van rekensommen? Koop dan een puzzelboek. Op deze manier blijft het lezen en puzzelen leerzaam en leuk.

Als er iets belangrijk is bij het lezen voor kinderen van 10 jaar oud, dan is het afwisseling. Afwisseling zorgt ervoor dat het lezen niet saai wordt. Het zorgt voor uitdaging, het ontdekken van nieuwe hobby’s en interesses en is bovendien ook erg leerzaam. Koop dus verschillende soorten boeken die aansluiten bij de interesses van jouw kind.

Zoals je ziet, moet je met behoorlijk wat punten rekening houden als je kinderboeken voor kinderen van 10 jaar oud wilt kopen. Gelukkig kunnen wij jou hierbij helpen! Wij bieden een kinderboeken abonnement aan dat is samengesteld aan de hand de kennis en tips van leerkrachten en ouders. Ons kinderboeken pakket bestaat uit diverse soorten boeken, die per leeftijdscategorie te koop zijn. Zo sluiten de boeken aan bij het niveau van jouw kind en krijg je elke maand verschillende boeken in huis. Meer lezen was nog nooit zo gemakkelijk.

Ons kinderboeken abonnement

Ons kinderboeken abonnement voor kinderen van 10 jaar oud bestaat uit verschillende boeken voor jongens en meisjes. Denk hierbij aan boeken zoals:

  • Leesboeken
  • Puzzelboeken
  • Educatieve boeken
  • Stripboeken
  • Knutselboeken

Al deze boeken sluiten aan bij het niveau van een kind van 10 jaar oud. Zoals je ziet krijg je, als je een kinderboeken abonnement bij ons afsluit, diverse boeken in huis. Zo kan jouw kind zijn of haar interesses verder ontdekken en ontwikkelen. De stripboeken zorgen voor ontspanning, terwijl de knutselboeken zorgen voor een leuke manier van het uiten van creativiteit. De puzzelboeken zorgen ervoor dat de ontwikkeling van de hersenen wordt gestimuleerd, terwijl de leesboeken zorgen voor een verbetering van de taalvaardigheid.

Kortom, de kinderboeken voor kinderen van 10 jaar die wij verkopen, passen precies bij de behoeftes van jouw kind. Heb jij hier interesse in en wil je een proefpakket aanvragen? Lees dan snel verder.

Probeer vandaag nog ons abonnement uit!

Heb jij interesse in een kinderboeken abonnement, zodat jij jouw kind van 10 jaar de beste boeken kunt geven? Vraag dan vrijblijvend een proefpakket aan. Het aanvraagproces is snel en eenvoudig. Je betaalt geen verzendkosten en kunt op ieder moment het abonnement stopzetten. Binnen 3 tot 6 werkdagen heb jij het eerste pakket in je brievenbus en kun je samen met jouw kind gaan lezen. Heb je hier nog vragen over? Dan kun je ook even contact met ons opnemen. Wij doen er alles aan om zo snel mogelijk te reageren.